13.12.11

Poesia solidària: ARC, Poemes per a la Marató 2011

 Escriure i il·lustrar, poemes solidàris (il·lustració d'Agnès Boulloche

Ens agrada molt, molt, que la poesia serveisca per a projectes solidaris. Aplaudim a la gent que porta endavant el projecte Arc- Poemes per a la Marató. Tots podeu colaborar. Ja és un poc tard, perquè es va iniciar en setembre, però podeu enviar els vostres poemes fins al dia 31 de desembre. Però millor llegiu tot el que ens diuen els responsables en el seu propi blog: Poemes per a la Marató. Ja hi ha més de 200 poemes... a què espereu per participar? Animeu-se!

Què és el projecte de l’ARC “Poemes per a la Marató”?
Aquest projecte neix amb l’objectiu de col·laborar en la Marató de TV3 del present any 2011, dedicat a la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits. La intenció és promoure l’escriptura de poemes sobre aquesta temàtica i aconseguir que alguns d’ells siguin il·lustrats per diversos artistes. Les obres resultants seran exposades i venudes per un import assequible i el total recaptat per aquest concepte es convertirà, íntegrament, en un donatiu per a la Marató de TV3. L’escriptor/a i l’artista que hi participi donen la seva obra de forma gratuïta en benefici de la Marató.

Qui pot participar?

“Poemes per a la Marató” és obert a totes aquelles persones que vulguin aportar una mica d’art i de temps. Tant en l’àmbit de l’escriptura com de la il•lustració.

Presentació de poemes
- Els poemes hauran de fer referència a la temàtica d’enguany de la Marató de TV3, i hauran de tenir una extensió màxima de 8 versos (per tal de facilitar la tasca a l’artista que s’encarregui de la seva il·lustració)
- S’hauran d’enviar per correu electrònic i en document word annex a l’adreça associacio.relataires@gmail.com (en el document cal que hi consti el títol, el text del poema, i el nom de l’autor/a)
- Una comissió encarregada de la recepció d’aquests originals els penjarà al portal literari Relats en Català sota el nick conjunt “Poemes per a la Marató”, tot fent un copiar i enganxar del document rebut

Il·lustració de poemes
[Totes aquelles associacions d’artistes, o artistes a títol individual, que vulguin participar en aquest projecte, s’hauran de posar en contacte amb l’ARC a través de l’adreça associació.relataires@gmail.com, per tal de rebre el document amb els detalls explicatius d’aquesta col·laboració]
- Els i les artistes podran seleccionar, d’entre tots els poemes penjats al portal literari Relats en Català sota el nick “Poemes per a la Marató”, l’obra que vulguin il·lustrar
- La tècnica i mides de l’obra resultant per part dels i de les artistes es detallen en document annex

• Exposició i venda

- Des de l’Associació de Relataires en Català promourem l’exposició de les obres resultants en diverses sales (centres cívics, biblioteques...). De la ubicació d’aquests centres col·laboradors anirem informant a mesura que es tanquin els acords. Amb tot, si una associació d’artistes prefereix exposar les obres seleccionades pels seus associats en el propi local, només caldrà que ens ho comuniquin.
- L’import íntegre de la venda de les obres anirà a parar a la Marató de TV3. Els artistes autors i autores dels poemes il·lustrats concretaran el preu de venda exacte dins un marge que indicarà oportunament l’ARC (marge que ha de fer assequible la venda de les obres).

• Inici del projecte

- La recepció de poemes, punt primer per començar a tirar endavant aquesta iniciativa, s’obrirà el dia 1 de setembre de 2011

• Duració del projecte

- Els autors/es podran enviar els poemes per participar en aquest projecte fins el 31 de desembre de 2011
- Els i les artistes podran seleccionar poemes per a la seva il·lustració fins el 15 de gener de 2011

Esperem que aquest nou projecte de l’Associació de Relataires en Català tingui una molt bona acollida. Participeu-hi!


Junta de l’ARC