7.12.11

Diccionari d'autors i autores de literatura infantil en català: consulta per internet

Obrim el diccionari, coneixem als autors (il. de Montse Ginesta)

El Consell Català del Llibre per a Infants i Joves proposa per als mediadors una eina molt útil: Diccionari d’autors i d’autores de literatura infantil en català.  Els responsables del diccionari són Josep Maria Aloy Bosch, Eugènia Morer Serra i Rosa Mut  Carbassa.

 Aquest Diccionari d’autors i d’autores de literatura infantil en català dóna informació sobre els autors i els il·lustradors que tenen un mínim de cinc publicacions, bé d’obra literària i/o d'il·lustració, escrita originàriament en català o editada en una col·lecció catalana.

La informació que trobem al diccionari és la següent: una petita biografia, la bibliografia de les primeres edicions i una mostra de l’obra, en el cas dels il·lustradors.

A més, hi ha un formulari que permet posar-nos en contacte amb els autors per poder gestionar visites a les biblioteques o als centres, etc. La consulta pot realitzar-se en català, castellà i en anglés.

Tota la consulta la podem fer en línia. Trobem que és una eina molt important, que cal tenir sempre a mà i afegir als nostres favorits. Felicitem als responsables de portar endavant aquest projecte.



2 comentaris:

Unknown ha dit...

Moltes gràcies, Sàlvia, per la informació i per compartir-lo! En farem un bon ús car és, com bé dius, una bona eina!

Sàlvia ha dit...

És força interessant! Cal aprofitar les NT per portar endavant projectes com aquest.

Besadetes prefestives i amb abric