1.4.08

Generador de poesia infantil en anglès: Poetry Idea Engine


Hem parlat de diferents programes que generen poemes, en castellà i català, als que anomenem POEMAQUINARIS. Ara us volem presentar un en anglès, que a més té la peculiaritat de generar poemes infantils. Poetry Idea Engine és el seu nom i és ben fàcil d'utilitzar. Podem fer una tria de quin tipus de poema volem: haiku, limerick, cinquain o vers lliure -punxant als damunt dels quatre botons inferiors-. Al fer la tria sols cal seguir les instruccions i... poema llest!
És molt divertit! Una magnífica idea per a jugar amb la poesia i practicar l'anglès. Surten poemes infantils molt graciosos.
Aprofitar aquest recurs poètic per a les classes d'anglès pot resultar lúdic, original i molt didàctic, doncs, a més, al marge esquerre surt l'explicació del tipus de poema que anem a generar i exemples (tot en un llenguatge molt senzill). La activitat de creació del poema podem continuar-la: podem començar, per exemple, en ficar-li títol al poema creat. Després podem passar a recitar-lo en veu alta individual i coralment. Podem també il·lustrar-lo o imprimir-lo i regalar-lo en format de targeta. Podem enviar-lo per correu electrònic a altres companys i així continuar utilitzant les noves tecnologies. Però sobretot podem divertir-se en classe i a casa jugant amb la poesia.
Jo, amb aquest poemaquinari, he creat aquest haiku:
A baby mouse small
as a penny spills upon
and elephant's back.

Cap comentari: