8.10.09

El dragón lector: un drac golafre de lectures, un poema i una llibreria



No hi ha moltes llibreries que puguen afirmar que al seu espai, entre taules, cadires i llibres, viu un drac. No és un drac qualsevol, és un drac lector. No s'ho creeu? Doncs llegiu aquest poema, de Carlos Reviejo, i coneixereu la història d'aquest golafre lector.

Una historia de un dragón
(Carlos Reviejo)
A la librería El dragón lector

Esta historia que ahora os cuento
es la historia de un dragón,
que, además de inofensivo,
tenía una gran afición.
Y es que leía y leía...
Leía de noche, leía de día;
no paraba de leer,
ni siquiera a mediodía.
-¿Un dragón aficionado
a los libros y a la ciencia...?
¡Esto es
un disparate,
esto colma la paciencia!
Y con cajas destempladas,
y pocas contemplaciones,
le expulsaron un buen día
del País de los Dragones.
El pobre dragón lloraba.
Porque ahora ... ¿a dónde iría?
y pensándolo y pensándolo
buscaba una librería.
Fue recorriendo las calles
de la ciudad de Madrid,
y en Españoleto, cuatro,
decidió quedarse allí.
Allí se econtró a Pilar,
que con dulzura le dijo:
-No te preocupes dragón,
que yo te daré cobijo.
Y desde aquellos momentos
fue cuidado con amor.
Por eso la librería
se llama El dragón lector.
Y allí viven, tan tranquilos,
siempre leyendo y contentos,
esperando a los lectores,
entre niños y entre cuentos.
No le defraudéis, amigos,
leed con ganas y empeño,
y así haréis que los dragones
habiten en vuestros sueños.


Madrid té bones llibreríes infantils (menys de les que deuria d'haver-hi per a una població tan gran) i El dragón lector és una d'elles. Quan es va fer el poema la llibrería estava situada al carrer Españoleto, pero hara està al carrer Sagunto, n. 20. El drac té un germà més xicotet, una llibreria també encantadora (amb un fantàstic fons de poesia infantil) en el carrer Fernández de la Hoz, n.72. Pilar i José Andrés són els responsables de tenir cura i alimentar molt bé al drac, i donar la benvinguda a tots els lectors que passen per aquest lloc. És tot un plaer xerrar amb ells sobre llibres, lectura i lectors -us asseguro que el temps passa volant-. Un lloc que us recomanem si viviu a Madrid o si, com jo, ho visiteu de tant en tant.

A més, si voleu conèixer la història del drac podeu llegir-la, Leo, el dragón lector. En la biblioteca de Cocentaina també menja i dorm aquest simpàtic drac.

6 comentaris:

M. Roser ha dit...

Si,fins i tot, sabem que hi ha un drac lector, vol dir que tots els nens i nenes també ho poden fer i d'esprés es podran imaginar coses fantàstiques, perquè els llibres són una font d'inspiració.
Besadetes molt inspirades...
M. Roser

Sàlvia ha dit...

És un drac encantador que encisa amb les seues històries a xiquets i majors. Un autèntic plaer estar-hi en aquesta llibreria, M. Roser. Quines llibreries coneixes tú, de literatura infantil, per on vius?

Besadetes

M. Roser ha dit...

Jo visc a Esplugues de Llobregat(tocant a Barcelona) i aquí de llibreries exclusivament infantils, no n'hi ha cap. Si que hi ha una llibreria molt gran on jo compro tots els llibres i si no els tenen sempre me'ls busquen. Es diu la llibreria Esplugues i gairebé és com un trocet de casa meva.
Besadetes,
M. Roser

Sàlvia ha dit...

Ben cert que deus trobar-te com a casa. Les llibreries són mágiques i, més, quan els llibreters són simpàtics i bons professionals.
Besadetes amb flaires, encara, de llibres recent impresos.

Leo ha dit...

Nos han emocionado vuestras palabras y el espacio dedicado a nuestro Dragón. Todo es mágico porque se enriquece esa magia con los amigos ¡sois geniales!
Pilar
El Dragón Lector

Sàlvia ha dit...

La magia de las palabras se comparte con los amigos. Gracias a vosotros por ser como sois y por ir mimando a ese dragón que tanta imaginación y amor por los libros reparte.
Pilar, fue un placer estar toda la tarde en tu casa, que es la casa del dragón. Por cierto, me debes una coca cola (fresquita).
Besadetes