8.3.07

Poemes per a nens: clàssics il·lustrats

L'editorial Cruïlla (no us fiquem l'enllaç perquè a la seua web no hi apareix la col·lecció...coses de les editorials) té, dins del seu fons bibliogràfic, una col·lecció per a pre-lectors i primers lectors, tota de poesia. El títol de la col·lecció és Vull llegir! Poesia. Grans poetes catalans clàssics per a gent menuda, amb molt bones il·lustracions. Cada llibre és d'un poeta i està il·lustrat per artistes diferents.
Hi podem trobar a Carner, Espriu, Sagarra, Maravall, Marçal, Martí i Pol, Desclot, Comadira, Verdaguer, Oliver, Vinyoli, Cassassas, Brossa, Salvà, Formosa, Guerau de Liost, Torres, Margarit, ...
Els llibres són com a píndoles menudes de poesia i color.
Aquesta és una de les poques col·leccions poètiques que hi ha al mercat editorial especialment adreçada als lectors més menuts. Gaudeixen tant dels poemes com de les il·lustracions.
Tipogràficament estan en lletra de pal i lligada. Caldria tenir aquests llibres a l'aula i a casa i, de la mà de l'adult, endinçar als més menuts a la poesia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

"Bueno, bonito y barato". He comprovat que la col·lecció està força bé, els agrada als alumnes, facilita la lectura i els introdueix a la poesia. A més, està bé de preu.
Carme Chiva (Godella)