1.3.07

Cançons populars d'Europa, base de dades

Fruit del projecte Teledmus ha sorgit Cançons populars d'Europa, realitzat per Cristina Fuertes. Un recull ampli de cançons de tota Europa, ben seleccionadas. Una tasca encomiable que Cristina vol compartir amb tota la comunitat educativa.

Segons ens diu a la presentació:Aquesta és una base de dades de cançons populars d'Europa on trobareu representats tos els països que formen part del vell continent. És un projecte obert que està obert a col.laboracions i modificacions que qualsevol persona o entitat ens vulgui suggerir.

El recull ofereix de cada cançó diferents tipus de fitxers musicals que es poden escoltar i recuperar. De cada cançó podeu trobar:
-la partitura
-la lletra de la cançó
-la partitura amb la lletra sota de les notes
-la partituta analitzada amb colors

E pot realitzar una consulta directa, per països, o consultant en la bases de dades per "paraules clau".
Podrem trobar les cançons d'Espanya, agrupades per Comunitats Autónomes.

Completíssim treball d'investigació i força aprofitable com a recurs poètic i musical a l'aula. Des d'ací felicitem Cristina Fuertes i, com ella mateixa diu, si coneixeu més cançons que no hi estan feu-li-ho saber, així entretots, la base de dades anirà creixent.
La il·lustració és d'Horacio Franco.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

He visitat la base de dades de cançons. Molt completa. Un bon recurs per utilitzar a al'aula, ara que tenim alumnes de molts llocs diferents. Comprovaré a classe si ells es coneixen les cançons del seu país d'origen.

Paco Ferrer

Anònim ha dit...

Tinc una classe amb molts alumnes europeus i l'activitat de les cançons m'ha vingut "de perles". Ara estan portant a l'aula les cançons infantils que els seus pares recorden. Estem fent un dossier, amb recull de veu. Les recollim en el seu idioma original i les passem al català. L'activitat està resultant molt interessant, dinàmica i participativa. (Mila Carbonell)

Anònim ha dit...

Tens raó. Ës una bona base de dades. Un recurs que cal tenir a mà.
Xaro Pitxer -Amposta-

Anònim ha dit...

Comprovat. He introduit el recurs de les cançons a classe, on tinc molts alumnes nouvinguts, i estem treballant-les, junt a les cançons tradicionals catalanes i estan molt enrollats. Cristina ha realitzat una gran tasca, i nosaltres ens em podem aprofitar fàcilement. Gràcies Cristina i gràcies pels nombrosos recursos, llibres i activitats que hi fiqueu en aquest bloc. És un xollo per al professorat que treballe la poesia a classe.

Empar Llovera Roig, des de Reus