22.3.07

Las afinidades electivas, bloc de poetes actuals


Quasi per casualitat he descobert un bloc de poetes: Las afinidades electivas. Interesantíssim. Joves poetes que han anat formant un anell, a la blogfera, ple de poesies. El mateix títol del bloc ja ens dona una pista del seu contingut.. És una excel·lent manera de conèixer als poetes actuals, les seues inquietuds, publicacions, activitats en les que participen, etc.

De cadascun d’ells hi fica una breu biografia, la bibliografia de la seua obra i alguns dels seus poemes representatius. Tan encertat és llegir i rellegir als clàssics, com cabussar-se entre la jove i actual poesia. Un recurs a internet de fàcil accés, amb molts poetes i poemes, amb diferents llengües... una xarxa poètica.

Com bé diu Agustín Calvo Galán, responsable d’aquest bloc poètic, és una espècie de base de dades on-line, que els propis poetes van construint. Cal donar-li una ullada, doncs interessa tant als lectors com als propis poetes. Deixem a l'apartat de la dreta de "Poetes" aquest enllaç permanent.
La il·lustració és de "Studio Rex Desing"

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin grapat de poetes. No els coneixia. Bona idea la d'Agustin per a donar a conèixer als joves poetes. Rosa

Anònim ha dit...

Una base de datos de poetas actuales muy buena. Encima incluye una bio-bibliografia, que como recurso en el aula nos ayuda mucho. Loles (Málaga)

Anònim ha dit...

Dolors, sóc Álex, he oblidat la teua direcció de correu...Com vull passar l'entrevista a algún mitjà de comunicació escrit, em convindria tindre altra pregunta contestada. Te la deixe ací i em contestes a afenollar@hotmail.com, val?

El pasado 21 de marzo se celebró el Día Mundial de la Poesía. En su blog, usted lamentaba el escaso número de títulos de este género que sale al mercado. En un momento histórico en el que jamás se ha publicado tanto, ¿por qué la producción de poetas o dramaturgos sigue estando en un segundo plano?

GRÀCIES!!!

Anònim ha dit...

Una anell de poetes que va fent-se gran, participativa i voluntariament, amb dinamisme., creuant l'Atlàntic a dues bandes. Un encert haver recomanat ací aquest bloc. Josep Vicente