15.3.07

El recital...de poesia, webquest de poesia


Treballar utilitzant les webquest és una bona manera d'introduir les noves tecnologies a l'aula. Això és el que han fet al C.P. Santa Maria del Mar -Cala d'Or, Mallorca- amb la poesia. Han elaborat una webquest de poesia, El recital... de poesia, per als alumnes de cicle superior d'Educació Primària. Un treball molt interessant, que ens introduix dinàmica i participativament al món de la poesia (si bé en aquest cas es basa en poetes mallorquins, podem substituir el poetes per altres d'àmbit més proper, més local).
Segons ens diu el propi professorat que ho ha elaborat:

Aquesta webquest pretén apropar l'alumnat del cicle superior de primària a la poesia per un doble camí. D'una banda, defugint de l'anàlisi formal que se suposa s'haurà abordat en les seqüències didàctiques del currículum de l'aula, es pretén una aproximació “vivencial”, fonamentada sobre la selecció d'un autor i un poema per l'experiència subjectiva de l'atracció, compartida o negociada, que produeix en l'alumnat el poeta i la seva obra. Aquesta vivència es proposa des de la globalitat del procés: llegir poesia, seleccionar-ne, recitar-ne, expressar-ne plàsticament els sentiments provocats, il·lustrar poesia i expressar sentiments de manera creativa amb la tipologia pròpia dels textos poètics. D'altra banda, pretén aportar al professorat i alumnat de primària un exemple possible d'ús de les TIC com a instruments de treball intel·lectual integrats en el currículums.
Visiteu aquest treball que estic segura us interessarà. Caldrà prendre bona nota, després de les webquest de poesia que us hem anat informant, i elaborar les vostres pròpies webquest: de poesia, de cançons, de poetes, de poemes, de...Si s'animeu ens ho feu saber i compartim entre tots la vostra tasca i els vostres resultats. El treball participatiu sempre és més profitós i enriquidor.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Interessant webquest de poesia. De vegades sols utilitzem les webquest per a les assignatures de ciències i són també aprofitables per a la literatura.

Marcos Muntaner, de Tortosa.

Anònim ha dit...

Bon recurs didàctic. Supose que els alumnes gaudirien de la poesia i seguiran fent-ho. Rosa