4.12.13

El domador de paraules: llibre de poesia infantil de Miquel Desclot, en l'editorial La Galera


El domador de paraules. Poesies incompletes és l'ultim llibre de poesia infantil de Miquel Desclot, editat per La Galera. Esperàvem des de fa anys un nou llibre de Miquel Desclot i ara surt aquest que és impressionant i molt, molt recomanable.

El llibre és un aplec de cinc llibres, tres dels quals ja estaven editats en altres editorials. Són: Bestiolari de la Clara (1992), Oi, Eloi? (1995) i Més música, mestre (2001). A aquests tres llibres s'hi han afegit ara dos llibres nous: El domador de paraules i Com si fóssiu a casa vostra, que plegats sumen més d'un centenar de poesies. El volum, doncs, amb més de tres-centes pàgines recull el bo i millor de la poesia per a joves de Miquel Desclot. Les il·lustracions de Mercè Galí enrequeixen els versos i ajuden a donar encara més alegria a tot el conjunt.

Miquel Desclot és un dels millors poetes actuals que escriuen poesia per a xiquets, tot en un joc continuu de la paraula i el vers, de la musicalitat i la imaginació, del ritme rimat i, de vegades, esbojarrat. És un mestre de la poesia i un comunicador increïble -com va demostrar quan va venir a Cocentaina en les I Jornades de Poesia Infantil i Juvenil-; preocupat constantment per difondre la poesia entre els xiquets i joves... perquè la poesia és paraula feta música que aplega ben dins de les emocions amb la senzilles de la seua estructura.

Un llibre més d'aquest que no pot faltar a casa, a les biblioteques escolars i les biblioteques públiques. Un llibre especial per a regalar o regalar-se'n. Felicitem a l'editorial La Galera pel seu aniversari -50 anys, quasi res!- i per aquest projecte editorial del que podem gaudir tots, grans i menuts.

Us fiquem un tastet:

La poma
(Miquel Desclot)

Sóc la pera!
-diu la poma-,
mira que caure
abans d'hora!

Si no hagués
fet el préssec,
ara seria
dalt de l'arbre!

I no feta
una pasta
més que de poma,
de pomada!