19.12.13

A Nadal, un pas de pardal: llibre-disc de Dani Miquel de nadales valencianes, editat per Andana




A Nadal, un pas de pardal... aquest és el títol de l'últim llibre-disc de Dani Miquel, editat per Andana. És en Nadal quan més cantem, grans i menuts, i hi ha un grapat de nadaletes en la nostra llengua que cal difondre. El nostre riquíssim folklore nadalenc ha d'estar en la boca de totes les cançonetes que cantem i en les orelletes del xiquets i xiquetes i aquesta obra és fantàstica per complir este objectiu.

Però aquest llibre-disc ve en una presentació especial, una caixa artesanal i preciosa amb un disseny ideal per a regalar en Nadal, doncs trobem el llibre-disc, el conte de Tica i Andreu, el capçal, unitats didàctiques i un rellotge de sol. Una caixa de fusta que recull tots aquests elements i que de ben segur atraparà als menuts i als majors de tota la casa per reviure la festa de Nadal. A més, el treball compta amb l'original i acurat  disseny i il·lustració de Joanra Estellés. Tot un regal que ens escalfarà els dies d'hivern i ens omplirà de música per passar unes bones fetes. Sempre he trobat màgia a les cançons de Nadal; tenen alguna cosa que fa que no hi haja cap casa al nostre país en què no es cante al Nadal, ens diu Dani Miquel.

Les cançons del disc són: Camina Maria,  L'esguirlando de Tonet, Esta nit és bona nit, Doneu-me esguirlando, L'olla de nadal, En les festes de Nadal, Dolços de Nadal, La nit de matines, Maria anava partera, Pastoret on vas?, Baix d'una penyeta, A Betlem camina, A betlem m'en vull anar, Pastorets i pastoretes, Cançó de Capsal, La nit de Nadal, Ja ve Nadal, Angelets al cel, Lo bon Jesiset, Què li durem, Estes festes de Nadal, Ja vénen els Reis, Tirorio, A Nadal un pas de pardalNema.

 Ahir vàrem tenir la presentació a la Biblioteca de Cocentaina i us assegure que, després de cantar i ballar, pares i xiquets, tothom es va emportar la capsa a casa. Ens encanta haver-hi ajudat a enlairar la poesia, junt a la música i el nostre folklore, a la gent de Cocentaina. Aprofite per donar-li les gràcies a Dani Miquel i a Josep per haver-nos fet passar tan bona estona.