14.12.13

Dos contes en vers de l'editorial Takatuka / Dos cuentos en verso de la editorial TakatukaL'editorial Takatuka té dos llibres infantils molt recomanables des d'aquest blog. Els dos llibres són contes narrats en vers, lletra majúscula, temàtica interessant i original i unes il·lustracions precioses. 

El primer d'ells és Mart, l'elefant d'un altre planeta / Marte, el elefante de otro planeta (està en castellà i català), de Fran Pintadera i amb il·lustracions de Javier Gutierrez Maestro. Un conte que ens parla de la pèrdua de memòria i de l'amistat. És que Mart té ficat a la pota una gran cinta rosa que li ajuda a recordar que no s'ha de descuidar d'alguna cosa molt important, però mai se'n recorda el per què la porta, així que va preguntant als seus amics... Un conte que ben bé ens ajudarà a comprendre a les persones que per una infermetat perden la seua memòria i com poder-les ajudar.

Us fiquem un tastet:

Marte el elefante,
no era como el resto.
Por eso tenía
ese extraño gesto.

Aunque era robusto,
y de alma poeta,
su cabeza estaba
en otro planeta.

Cada día al ver
su trompa imponente,
creía toparse
con una serpiente
...


El segon dels llibres és d'Estela Antín i amb il·lustracions de Paco Martínez, Humbert, el centpeus / Humberto, el cienpiés. Amb les mateixes característiques que l'anterior, el llibre ens parla del temps, de com passa de lent o de pressa, de la importància de gaudir de cada moment, però... també de la impuntualitat i la preocupació dels demés. En aquest cas el llibre ens dona peu a reflexionar amb els xiquets sobre un concepte tan relatiu com el temps, fer les coses que ens agraden, gaudir de cada moment i de l'amistat.  Molt original.

Us fiquem també un tastet:

Esta es la historia
de Humberto, el cienpiés,
que siempre llega muy tarde
(o incluso después).

Todo el mundo ignoraba
por qué le ocurría esto,
ya que Humberto no daba
ni siquiera un pretexto.

No se pasa las horas
debajo de la ducha,
aunque canta canciones
por si alguien le escucha.
...