30.10.12

V Premio de Poesía para Niños “Ciudad de Orihuela”: guanyadora María José Ferranda Lefenda amb "El idioma secreto"


Ja s'ha fallat el  V Premio de Poesía para Niños “Ciudad de Orihuela”: la guardona és María José Ferranda Lefenda, escriptora xilena, amb el poemari El idioma secreto, en el que una xiqueta coneix el món mitjançant les paraules de la seua àvia.

El jurado, que se ha reunido hoy para fallar la quinta edición de este galardón, ha estado presidido por la concejala de Educación, Rosa Martínez, y formado por Manuel García, doctor en Filología Hispánica y profesor del IES Thader; Ramón Llorens, doctor en Filología Hispánica, profesor de la Universidad de Alicante y director de la sección de la biblioteca juvenil e infantil de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes; Manuel Ferrer, técnico de la Concejalía de Educación y Xosé Ballesteros, director de la editorial Kalandraka.

El jurat ha destacat la gran qualitat literària del poemari guardonat, el seu gran coneixement de la tradició poètica i un gran domini de la tècnica. A més, han proposat la publicació de dos altres poemaris -en l'editorial Factoría K de Libros-:  Lo que no saben los erizos i A mares. S'han presentat 122 obres de diferents països

Aquest és un dels premis de poesia infantil amb més prestigi que tenim, un guardó de gran qualitat literària, com es demostra amb la lectura de tots els anteriors poemaris premiats. Felicitem a la guanyadora i esperem prompte poder llegir aquest poemari.

Cap comentari: