11.3.08

Musiquetes per a la bressola

Musiquetes per a la bressola. Cançons populars per a petits i grans és un CD que recull cançons populars interpretades per músics d’arreu dels Països Catalans. Els 60.000 exemplars que se n'han editat els trobareu encartats amb l'últim número de moltes revistes infantils i juvenils (Camacuc, Cavall Fort, Enderrock, Esquitx, La revista dels Súpers, Mil dimonis, Sons de la Mediterrània, Tatano i Tretzevents).

Aquest és un de tants projectes que estan portant endavant l’Associació d’Amics de la Bressola. Una producció del Grup Enderrock, la discogràfica Propaganda pel Fet!, Arenys.Org i Crea’t, amb el suport de l’ICIC.

El cançoner popular es modernitza de la ma de Feliu Ventura, Lo Pardal Roquer, Meritxell Gené, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Pep Gimeno ‘Botifarra’, Joan Miquel Oliver, Miquel Gil o Carles Belda, són alguns dels músics que posen al dia una vintena de peces per a petits i grans.
Podem escoltar les següents cançonetes: Jo som feliç; La llebreta; Una matinada fresca; Muntanyes del canigó,; La tarara; L'abella; Una mosca volava per la llum; El capellà i la gallina; La calma de la mar; Mareta, mareta; La Bepa; Les Caterinetes; La lluna, la pruna; Les poemetes; Miquel; La pastoreta; La cançó de les mentides; La gata i el belitre; L'escala de la vida; Transformacions; L'allioli; La Dama de mallorca.

Us proposem escoltar, ballar i jugar amb una d'aquestes cançons:
Una mosca volaba per la llum

Una mosca volava per la llum
i la llum es va apagar.
I la pobra mosca
es va quedar a les fosques,
i la pobra mosca
no va poder volar.


Ja sabeu, primer es canta normal i les altres vegades es canta substituint totes les vocals per una, per exemple l'a, i es repeteix amb e, i, o, u. És ben divertit, sobre tot per les boquetes i bocasses que fem cantant.
La il·lustració és de Lewis Trondheim.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sàlvia, sols es pot comprar amb les revistes?

Júlia Sabater;)

Sàlvia ha dit...

Si, sols a les revistes, però ja has comprovat que surt en moltes revistes diferents d'aquest mes.
Salutacions, Júlia

kirikú ha dit...

Un projecte xulíssim. Les cançons estan molt bé. Per a xiquets i grans. I molt útils a l'aula.

En aquesta entrada es pot vore com se ho passen els xiquets de 1er de primària del CEIP ceip Sant Martí d’Arenys de Munt, ballant i cantant la canço de "Una mosca volava per la llum" amb Joan Miquel Oliver (dels Antònia Font) i el seu fill.