28.12.07

Pupuan trapua / Un trapito en la pupa, llibre de poesia infantil de Xabier Olaso

Acaba de presentar-se el llibre de poesia infantil Pupuan trapua (Un trapito en la pupa),de Xabier Olaso (Premio Euskadi de Literatura 2005). El llibre està en edició biblingüe basc-castellà. Està editat per Atenea, dins la seua col·lecció Biblioteca Vasca, dirigida per Jon Kortazar (abans ha estat editat per Pamiela)

Xabier Olaso (Otxandio - Bizkaia, 1964) ha sigut el propi traductor dels poemes al castellà. El llibre està dividit en dos parts: la primera, amb 61 poemes -Poemas para estar despierto- son poemas con mucho movimiento, con mucho juego y con mucha onomatopeya, ens diu l'autor; la segona part, amb 20 poemes -Canciones y poemas para dormir-, és més relaxada trata el tema del sueño, de la noche, y rimas relacionadas con las canciones de cuna. És una poesia plena de sonoritat, de ritme i musicalitat; poemes curts i que ben aviat enganxen a la lectura.

Ens agrada que els escriptors, els poetes, escriguen en la seua pròpia llengüa i, a més a més, ara tenim l'oportunitat, els que no sabem euskera, de poder fomentar la poesia infantil de Xabier Olaso a un públic infantil més ampli.

Una altra bon llibre de poesia infantil per a regalar aquests Nadals.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo se lo regalé a mi hija, en vasco, y le encantaron los poemas. Os recomiendo su lectura.

Desde Bilbao,Irene:)

Anònim ha dit...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.