13.12.07

Abecedario del arte, un llibre de poesia infantil i d'art

Poc a poc, abans de que els tres Mags d'Orient deixen els seus regals a tots els xiquets i xiquetes, anirem penjant al bloc una sèrie de llibres de poesia infantil i juvenil que us poden interessar per a regalar (o regalar-se'ls). Ja varem recomanar en altre lloc d'aquest blog un grup de cinc llibres i hui volem recomanar-vos un llibre especial, una bona i magnífica mescla d'art i poesia.

Estem parlant de Abecedario de arte. Un paseo por el Museo Thyssen. Un llibre que està editat en col·laboració de SM i El Museu Thyssen-Bornemisza i subvencionat pel Ministeri de Cultura. És una obra de gran format on, a doble full, podem gaudir de 29 obres d'art del fons pictòric del Museu Thyssen (a la dreta, cadascuna de les il·lustracions) i a l'esquerre, en forma de lletra utilitzant la mateixa obra pictòrica, una poesia de Carlos Reviejo.

En la lletra A, la primera de l'abecedari artístic-poètic, hi ha tres paraules, que es relacionen amb la il·lustració (La Adoración del Niño, de Jacques Daret): Alas, Animal, Ángeles i l'acompanya el següent poema:

Ángeles Cantores

"¡Paz en la Tierra!

¡Gloria en el cielo!"

Alados ángeles van repitiendo.

En el establo

reina el silencio.

Hay una mula

y un buey comiendo.

Canta un jilguero

sobre el tejado;

junto a una aldea,

pasta un rebaño.

San José alumbra

con una vela,

María sonrie,

el niño sueña.

"¡Paz a los hombres!"

dicen los vientos.

"¡Paz a los hombres!",

responde el eco.

Un regal estupend per a demanar al Pare Noel i/o als Reis mags; un llibre que fomenta la sensibilitat artística, la poesia... una mirada intel·ligent a l'art acompanyada de la sonoritat poètica. Un llibre que també caldria estar a les biblioteques infantils i escolars per a que tothom puguera accedir al seu contingut.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És un llibre fantàstic. Jo ja l'he encarregat per al Pare Noel (per als meus fills).
Salu2.
Merxe

Anònim ha dit...

No deixeu de sorprendre'ns. Aquest blog és fantàstic. Recordant a Espriu volem dir-vos des de l'escola de Gaianes: Gràcies per salvar-nos i fer-nos estimar els mots. Un petó ben gros.

Sàlvia ha dit...

Us desitge a tots els profes i alumnes de l'escola de Gaianes que passeu unes bones festes (i gaudiu de les vacances nadalenques). Ah! El proper dilluns penjaré a la web de la biblio la guia de lectura de nadal, per si us interessa cara als pares.

Aquest curs ens fareu una visita a la biblioteca, amb animació inclosa?

Fins prompte