6.11.07

Editar un llibre de poemes a classe -ESO-

Llegir i escriure poesia és tot un. Fomentar la lectura de la poesia juvenil a classe comporta, quasi sense adonar-se'n, fomentar la creativitat poètica i llençar-se a escriure poemes. Us recomanem que llegiu l'article Poesia en el aula: Proceso creativo en cinco pasos de una edición poética (en format pdf.). És una experiència portada endavant per Gabriel Vervara Gálvez, Antonio Balsalobre Martínez i Aurora Gil Bohórquez a l'IES Vicente Medina d'Archena -Murcia-.

L'activitat poètica es realitza amb alumnes de 4rt. d'ESO. Us pot donar pistes de com difondre la poesia juvenil a l'aula i com aprofitar-la per endinsar-se en la literatura. Els felicitem per la tasca realitzada en la difusió de la poesia a l'aula.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut company:

em dirigeixo a tu per comentar-te quelcom que penso que pot ser del teu interés. Treballo per la productora cultural Faerfei i estem preparant una trobada que segur resultarà molt engrescadora tant pels participants com pel públic; es tracta d’una trobada de bloggers relacionats amb el món de la poesia i els seus voltantsque es durà a terme el 10 de gener a l’Espai betúlia de Badalona

Hem pensat en tu per formar-ne part, i el que m’agradaria és posar-nos en contacte tan aviat com sigui possible per veure què és el que voldries aportar: el teu blog, els teus poemes o d’altres als que segueixes-admires (ja sigui recitant-los, ja sigui explicant el teu currículum, llibres publicats, activitats poètiques en les que participes…) o bé exposant la teva experiencia on-line (com vares començar el teu blog i perquè, què n’has tret, relacions amb altres poetes que també tinguin blog, etc).

La nostra idea és, a més de donar a conèixer a tots els bloggers que com tu gaudeixen de les noves Technologies i a més dediquen una part de la seva activitat a la poesia i donar-ne difussió primer a badalano i posteriorment en un blog especialment realitzat per la ocasió on t’enllaçariem i presentariem, si decidieses participar d’alguna manera. Per a aquesta activitat tots els bloggers comptareu amb els mitjans tècnics que necessiteu (ordinadors, projectors, audio) per donar-vos a conèixer a vosaltres o a la vostra activitat on-line relacionada amb la poesia.

Després, aquesta informació i material recopilat ho farem arribar als mitjans de comunicació d’arreu Catalunya i se’n parlarà a l’agenda d’activitats de Badalona al llarg de tot el mes de gener, amb la possibilitat, si el tema creix prou, de que la idea continui en altres activitats similars.

Quedo, per tant, a l’espera de la teva valoració d’aquesta idea i amb moltes ganes de poder comptar amb tu (em pots escriure o bé enviar-me el teu telèfon i en parlem de manera més extensa); i et convido a que si ho consideres convenient em facis saber altres blogs i / o escriptors que com tu ens podrien resultar interessants.

Salutacions molt cordials,

roser amills bibiloni
rabproduccioeditorial@telefonica.net
Tel. 699395960

Anònim ha dit...

Gracias por comentar nuestra experiencia. Y felicitaciones por por blog. ¡Me ha encantado!
Un cordial saludo, Aurora

Sàlvia ha dit...

El objetivo del blog es, entre otras cosas, difundir las actividades que se realizan entorno a la poesia infantil y juvenil y vuestra experiencia es muy interesante. Compartir generosamente en la red el trabajo realizado es muy digno por vuestra parte.

Gracias por tus comentarios sobre el blog, Aurora.

Besos