22.1.15

Ramón Iván Suárez Caamal guanya la XII edició del Premio de Poesia Infantil Luna de Aire

 
Conversa entre el Sol i la Lluna - il. Eva Montanari-

El mexicà Ramón Iván Suárez Caamal amb la seva obra Pregúntale al sol y te dirá la luna ha estat guardonat amb el Premio de Poesia Infantil Luna de Aire en la seua XII edició. Convocat pel Centre d'Estudis de Promoció de Lectura i Literatura Infantil (CEPLI), el jurat d'aquest certamen ha destacat el seu alt nivell, no només com a poemaris de literatura infantil, sinó com obres d'una poesia elaborada i cuidada. Poemes no massa llargs compostos per versos breus; rimes regulades i un ritme i una estructura que li donen molt caràcter.

El jurat ha estat presidit per la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària, María Ángeles Zurilla, junt a Carlos Julián Martínez (gerent del Campus de Conca); María Jesús Gil (editora i coordinadora de la Fundació SM); Pedro Cerrillo (catedràtic de Didàctica de la Literatura de la UCLM); José Ángel García (escriptor i director de la RACAL); Carmen Utanda (professora de Llengua); Ángel Luis Luján (professor de Literatura) i José Antonio Perona (tècnic de Publicacions de la UCLM i secretari del certamen) - ha assenyalat que aquesta obra compleix amb les constants generals de la poesia infantil

Aquest any s'han presentat 145 obres de molts països i sols 7 han aplegat a ser finalistes.
Ramón Iván Suárez Caamal cuenta con una dilatada y reconocida trayectoria poética. Ha sido galardonado en diferentes certámenes como el Premio Nacional de poesía 'Jaime Sabines' en México o el IV Premio Internacional de poesía para niños 'Ciudad de Orihuela' por su obra Letras para armar tu canto. El premio Luna de Aire es el más antiguo de los que se conceden en España a libros de poesía infantil y uno de los mejores dotados para el autor ganador y la edición ilustrada de la obra. En esta edición la ilustración correrá a cargo de Manu Sánchez, ilustrador licenciado en Bellas Artes y alumnos egresado del Máster en Bellas Artes.

Ver más en: http://www.20minutos.es/noticia/2353499/0/obra-preguntale-al-sol-te-dira-luna-ganadora-xii-premio-poesia-luna-aire/#xtor=AD-15&xts=467263

Ramón Iván Suárez Caamal compta amb una dilatada i reconeguda trajectòria poètica. Ha estat guardonat en diferents certàmens, com el Premi Nacional de poesia Jaime Sabines a Mèxico i  el IV Premio Internacional de Poesía para Niños Ciudad de Orihuela -per la seva obra Letras para armar tu canto. El Premio de Poesia Infantil Luna de Aire és el més antic dels que es concedeixen a Espanya a llibres  de poesia infantil i un dels millors dotats per a l'autor guanyador i l'edició il·lustrada de l'obra. En aquesta edició la il·lustració anirà a càrrec de Manu Sánchez, il·lustrador llicenciat en Belles Arts i alumne segressat del Màster en Belles Arts.