15.1.08

Los más queridos de la literatura infantil: UCLM

La Universitat de Castella-La Manxa -UCLM-, mitjançant el Centro de Estudios de Promoción de la Lectura y Literatura Infantil (CEPLI), ha convocat un concurs ben curiós: Los más queridos de la literatura infantil. Al concurs han participat 1.857 lectors que han emès el seu vot digital en la pàgina web d'aquesta institució ubicada en Cuenca.

Es tracta d'elegir l'autor/a, l'il·lustrador/a, l'obra i el personatge més estimats de la literatura infantil, tant en l'àmbit nacional com internacional. El resultats són els següents:


-Autor/a LIJ nacional: Gloria Fuertes
-Autor/a LIJ internacional: Roal Dahl

-Obra LIJ nacional: Caperucita en Manhattan, de Carmen Martín Gaite

-Obra LIJ internacional: Pippi Calzaslargas, d'Astric Lindaren

-Il·lustrador/a LIJ nacional: Asun Balzola

-Il·lustrador/a LIJ internacional: Quentin Blake

-Personatge LIJ nacional: Manolito Gafotas

-Personatge LIJ internacional: Matilda

És evident que els lectors no són babaus i posats a triar saben el que és fan. Ens agrada que siga Gloria Fuertes l'autora que més els agrade, doncs això suposa que lligen poesia. Un aplaudiment per a la guardonada, però sobretot un fort aplaudiment per a tots els xicons i xicones que lligen i, a més, han depositat el seu criteri emetent el seu vot. Lectors crítics i compromesos.

La il·lustració és de Stefano Arici.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Es curioso comprobar como los personajes femeninos son los mas populares entre los niños, incluyendo los cuentos clásicos.
María Torres, Gijón