15.1.08

Diccionari d'escriptors i d'il·lustradors de Literatura infantil

La Fundación Germán Sánchez Ruipérez ha realitzat un diccionari d'autors, escriptors i il·lustradors, de literatura infantil. És una eina molt interessant, no sols per als investigadors, també per a l'animació lectora, doncs moltes vegades resulta quasi impossible trobar una mínima informació sobre determinats escriptors / il·lustradors.

El Diccionario de escritores e ilustradores de Literatura Infantil y Juvenil és pot consultar per internet. Podem realitzar una consulta directa, punxant damunt de la primera lletra del cognom de l'autor o fer una recerca per comunitats autònomes -tot molt senzill-. cada més fiquen un especial d'agun dels autors. Apareixen sols autors nascut a Espanya o que actualment resideixen ací.

Una vegada localitzat l'autor/a trobem la següent informació: biografia -sol ser una autobiografia-, obres, premis i enllaços. Per a la realització d'aquest diccionari s'ha contat amb la col·laboració dels propis autors. Existeix la possibilitat de canviar i ampliar dades, doncs és fàcil d'actualitzar via digital. Els escriptors i il·lustradors que no hi apareguen en aquest diccionari poden omplir una fitxa i enviar les seues dades, així, poc a poc, va completant-se. També podem enviar suggerències i comentaris.

Ens pareix molt bona idea la de la Fundació GSR, informativa, pràctica i útil. Proveu de fer una recerca sobre els autors de poesia infantil i juvenil que conegueu.
La il·lustració correspon a l'últim llibre d'un gran il·lustrador alacantí, Miguel Calatayud, Al pie de la letra. Podeu consultar aquest il·lustrador al diccionari.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

UN BON RECURS PER LA L'ANIMACIÓ LECTORA. GRÀCIES.
SONIA TURMET

Anònim ha dit...

No se de donde sacas tantos recursos para el blog, eres un tesoro. Suelo leerlo habitualmente y siempre me dejas sorprendida. Gracias por tu trabajo.
Consuelo Martí -Denia-