23.4.07

La bibliotecària de Bàssora, un llibre per al Dia del Llibre

Entre tant i tant com s'edita en aquests dies, m'havia proposat avui no recomanar cap llibre, doncs és millor que cadascu recerque entre les novetats de les llibreries i faja el seu propi descobriment. És una autèntica aventura la de triar un llibre, com un viatge del que ja gaudim mentre el planifiquem. Però no he pogut ressistir la tentació de recomanar-vos un llibre, perquè el considere especial en el dia actual -i no és de poesia-.
Jeanette Winter ha publicat a l'editorial Joventut, La bibliotecària de Bàssora. Una història real de l'Iraq (en castellà i català). És una història real, la de Alia Muhammad Baker, bibliotecària en cap de la Biblioteca Central de Bàssora, que a l'abril de 2003 se les va enginyar per rescatar el setanta per cent de la col·lecció de la biblioteca abans que s'incendies nou dies més tard.
És la història d'una dona que per damunt de les circumstàncies valora els llibres, el seu contingut, el significat de la llibertat i la paraula. És un reconeiximent de tots els amants de la lectura a dones i homes que al llarg de la història han ficat en perill la seua vida per salvaguardar la letra impresa, la memòria i la cultura d'un poble.
El llibre va adreçat a un públic infantil, amb poc text i bones il·lustracions. Però, els adults gaudirem igual de la seua lectura. Així, doncs, no podia deixar passar aquest Dia del Llibre per a informar-vos de la seua publicació al nostre país.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No conocía el libro y ayer me lo compré. Muy interesante su contenido, el valor que se le da al libro. Gracias por haberlo recomendado (aunque no sea de poesia). Un saludo desde Córdoba.
Ignacio Herrera

Anònim ha dit...

Magnífic llibre. Penso fer una animació lectora a la biblioteca escolar amb ell. Ja us contaré els resultats.
Lola Carameny, bibliotecària escolar