10.1.16

L'app de Joana Raspall: Un Món de Poesia



Cada vegada trobem més aplicacions per apropar-se i jugar amb la poesia i això ens encanta. Per exemple, tenim Un Món de Poesia, l'app de Joana Raspall una app al voltant del món poètic infantil de Joana Raspall, que podem descarregar-se gratuitament (per a iPhon, iPad i Android). Una fantàstica barreja de poesia i TIC que us encantarà i que endinsarà als xiquets i xiquetes en el joc poètic, aprofitant els versos d'aquesta gran poetessa.

Un Món de Poesia és un joc educatiu inspirat en l’univers de les paraules de Joana Raspall. El repte és apassionant. Nens i nenes han d’anar superant activitats, navegant per cadascun dels mons, i així guanyar poemes, que podran llegir des del seu poemari interactiu. El videorecitador és l’activitat estrella. Permet als nens i nenes gravar-se en vídeo recitant els poemes de Joana Raspall amb l’ajuda d’un teleprompter. Els jocs serveixen per aprendre, tant des de casa com des de l’escola, com es construeix un poema, per entrenar la comprensió lectora, la memòria, l’atenció i la comprensió oral, la lectura en veu alta… I per descomptat per adquirir valors com l’amor, l’amistat, la solidaritat… tan presents en l’obra de l’autora.  

L'app s'ha aconseguit portar endavant gràcies a una campanya en Verkami, que a més ha fet possible que es tradueixca a l'anglès (en agradaria que també es traduirà al castellà).

Amic, vols venir?
Fugim del soroll
i busquem la calma
on compartirem
les nostres paraules.
Poques en direm
i ben escoltades
amb pau dins del cor,
llum en les mirades.
Vols venir, amic?
La tarda és tan clara!

Ara també està realitzant-se una altra aplicació al voltant dels poemes infantils de Miquel Martí i Pol, a càrrec de la Fundació Miquel Martí i Pol amb col·laboració amb l'Ajuntament de Roda de Ter i el Departament de Cultura de la Generalitat Catalana: L'univers poètic de Miquel Martí i Pol.

Si, si, cada vegada tenim més propera la poesia, així que cal que la difonem als xiquets i xiquetes.