6.11.13

Emociones y sentimientos: llibre de poesia infantil


Hui us recomanem un preciós llibre de poesia infantil, Emociones y sentimientos, de Roberto Piumini, amb unes simpàtiques i humorístiques il·lustracions d'Anna Laura Cantone, editat per Edelvives.

Estem davant d'un llibre ple de sensibilitat i carregat d'emocions, amb molta tendresa. Un llibre per llegir espaiet, assaborint els poemes, un a un, gaudint de les il·lustracions. Un llibre encantador per a compartir adults amb menuts.

Els poemes expressen vivències quotidianes properes als xiquets i xiquetes que de vegades són, per a ells, difícils d'expressar. Amb humor i fina ironia, tot jugant amb els versos, trobem emocions i sensacions molt properes al cos; el plor, el mal de panxa, el sufoco per la vergonya, les palpitacions, els badalls, l'agressivitat i la ràbia, la tos nerviosa, el pipi al llit, els sospirs... i un llarg etcètera.

El cos és el medi per a expressar els nostres sentiments, amb un llenguatge propi que cal conèixer des de menudets, tot amb ajuda dels adults i, ara també, de la poesia.

Us fiquem un tastet:

Tartamudeo
(Roberto Piumini)

Hay gente que habla a borbotones.
Como si la frase que va a decir
topase con tabiques o portones,
y seguida no pudiera salir.

Algo hay en la garganta que atasca,
un estorbo interrumpe la carrera,
como si la palabra se temiera
que, si sale, seguro que la casca.

Cap comentari: