4.3.10

Poemario de mujeres: web de dones poetes

 

Fa un temps que varem parlar d'un interessant blog, Térbol atzur, de la nostra amiga i poeta Júlia Costa; un blog dedicat a les nostres poetesses, totes elles d'àmbit dels països catalans. Ara un volem recomanar una altra web dedicada exclusivament a la poesia en femení: Poemario de mujeres trobem, ordenats alfabèticament, una interessant selecció de poemes de dones. Segons ens diu la pròpia web el seu objectiu és difondre a les dones creadores i la seua obra. Poetes d'abans i d'ara, conegudes i desconegudes. Veus de dones que cal escoltar, que cal traure a la llum.

Totes les dones poetes podeu enviar els vostres poemes per anar ampliant la col·lecció, siga la que siga la llengua en que s'expreseu. Una web de poesia que us recomanem.

D'aquest lloc hem copiat un poema, de Teresa Irastortza:

-Eta badakit hitzak zailten direna
entzulerik asma ezin dutenean,
eta bihotzak gogortu direna
taupadarik entzun ezinda-
*
-Y bien sé que las palabras se endurecen
cuando no pueden encontrar quien las oiga,
y que los corazones acaban petroficándose
si no pueden escuchar otro latir-

La il·lustració és de Nancy-Ribard.

4 comentaris:

Júlia ha dit...

Gracies per la menció, aquest que dius en castellà està requetebé.

Júlia ha dit...

No faria falta fer blogs o webs específiques si en les antologies sortissin més dones, fins i tot en biblioteques i llibreries la presència femenina pel que fa a la poesia -i a tantes altres coses, ai- és, encara, mínima.

Sàlvia ha dit...

La menció al teu blog, Júlia, era obligada. Tens tota la raó en el teu segon comentari. Des d'aquest raconet procurem sempre que s'escolte la veu d'aquestes dones.

Besadetes, xicona

Sabrina ha dit...

Gràcies pel blog tan enriquidor que ens regales cada dia.

T'he fet una proposta desde el meu, potser t'interessa...

Fins aviat.