24.9.07

Sac de poemes, activitats poètiques al voltant de la seua lectura

D'entrada, cal dir que estic en contra de tots aquests llibres, de qualsevol gènere literari, que solen recomanar-se o obligar a llegir a l'escola o a l'institut, i que porten al final una guia didàctica per a omplir l'alumne o que marca les pautes als professors per animar a llegir un llibre. Què horror! És l'anti-animació lectora! (no entre en més detalls, ja us explicaré un altre dia la meua opinió des del punt de vista de foment de la lectura entre el xiquets i la gent jove).

Malgrat el que he comentat al paràgraf anterior, hi ha excepcions. Del llibre Sac de poemes, d'Isabel Mingo, editat per Bullent hi podem trobar una proposta didàctica (en format pdf.: http://www.bullent.net/ficheros/libros/849618753.pdf), realitzada per M. Dolors Olva que ens pareix interessant, doncs va més enllà de "fitxes" per a realitzar a classe, de les preguntes tòpiques sobre un determinat poema, dels exercicis lingüístics aprofitant una lectura, del tractament merament pedagògic a l'hora de llegir. Són activitats, a més, que ens poden servir de pauta per animar a llegir poesia infantil.

Doneu-li una ullada i ja ens comentareu.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

en educación en general hay mucho que hablar, un poco a la ligera creo que a los niños habría que animarles a hacer siempre las cosas con ganas, a dedicarse a lo que más les entusiasme y que perdieran más el concepto de obligación, de sacrificio o de esfuerzo

¿qué crees?

un abrazo

amor

Anònim ha dit...

¡Hola! tengo que hacer un trabajo sobre el libro Sac de poemes y necesito datos de la autora.
¿Existe algún sitio para conseguirlo?

¡¡Gracias!!

Sàlvia ha dit...

Hola (no sé tu nombre). Los autores de literatura infantil suelen dar problemas a la hora de encontrar su biografia, y más si el libro es de poesia infantil.

Ya has visto en el enlace que hay una serie de actividades para entender el libro, pero no hay manera de encontrar un enlace que de a su biografia.

Te aconsejo que escribas a la editorial, pues ellos te lo pueden proporcionar. Su dirección electrónica es:
info@bullent.net

Y ya que has sacado el tema, yo también procuraré acceder a su biografia.

Un saludo y espero que te diviertas con la poesia. Besos

Anònim ha dit...

¡Hola! Soy Alba (la de antes) me pondré en contacto con ellos para ver si me facilitan algo de información.
Cuesta mucho encontrar algo sobre su bibliografia y sobre su biografía... pero bueno.

Muchas gracias :)

Saludos Alba

Anònim ha dit...

Hola! m'agradaria accedir a l'enllaç de propostes didàctiques ja que em seria molt útil per a un treball que estic realitzant però ja no està disponible, la pàgina m'apareix com a "no trobada". Podrieu fer alguna cosa per ajudar-me?
Us estaria molt agraïda, salutacions, Isabel.

Sàlvia ha dit...

Hola! No sé perquè falla l'enllaç. Et fique l'adreça i axí la copies, la fiques a la barra de direccions i vas directament. A mi m'ha funcionat. Si tens problemetes m'ho dius.

http://www.bullent.net/ficheros/libros/849618753.pdf

Besadetes