4.9.07

Miquel Desclot i la poesia per a infants , article de Jaume Aulet

Sentar bases teòriques sobre la nostra pràctica poètica és necessari. Llegir, documentar-se aprendre dels investigadors especialitzats, orientar-se i deixar-se guiar. Cal fer-ho. Us recomanem la lectura de l'article de Jaume Aulet, Miquel Desclot i la poesia per a infants. Aquest article fou guardonat amb el IV Premi Aurora Díaz-Plaja, editat en suport paper per la Revista del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofía i Lletres i en Ciències de Catalunya (núm. 123 desembre del 2004) i que ara podem llegir en suport digital gràcies a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.
Com bé ens diu Aulet, Miquel Desclot ha acabat convertint-se en un autèntic punt de referència pel que fa a la poesia per a infants. I no només per la qualitat de la proposta creativa, sinó també per la seva reflexió sobre el gènere i la tasca de difusió en àmbits diversos. Llegir a Desclot -nom literari de Miquel Creus i Muñoz- sempre és un plaer. Un poeta recomanable per a xiquets i adults. Important també per la seua llavor traductora i per la gran difusió que hi fa de la poesia entres els menuts i joves.
Us recomanem també la lectura de l'article de Miquel Desclot, Leer para ser mejores. Molt, molt interessant. Podem gaudir llegint dos dels poemes infantils de Desclot i compartir la lectura amb els nens del nostre voltant:
Jo tinc un nyu
que menja pa,
sama landú
sama nibà!

Un dia algú
me’l vol comprar,
sama landú
sama nibà!

Serà tan dur
de suportar!
Se me l’endú!
Se me n’hi va.
*
Bici roda
roda bici,
a la moda
d’en Maurici;
cleta roda
roda cleta,
a la moda
de la Teta;
bici roda
roda cleta,
roda roda
bicicleta.

La ilustració és de Patricia Keeler.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo vaig tenir la sort de comptar amb l'Aulet com a professor; molt exigent, però molt capaç, treia el millor de tu. D'en Desclot no he de dir res, és un prodigi.

Júlia ha dit...

Un gran poeta, Desclot, no només per a nens, els seus poemes tenen moltes 'lectures'.

Pedro Villar Sánchez ha dit...

Una maravilla leer a Desclot, y escucharlo más todavía. Tuve la oportunidad de disfrutar de su palabra en la escola Gençana de Godella. Saludos desde Barcelona (en los últimos días de vacaciones). Salvia, enhorabuena por el premio, es muy, muy merecido.

Saludos de Pedro Villar

Anònim ha dit...

Muy interesante el artículo de Aulet sobre Desclot. Marta Lámpara

Anònim ha dit...

ES MAGNÍFICO EL ARTÍCULO DE AULET. GRACIAS POR LA RECOMENDACION.

JAIME TORTOSA PALACIEGO

Anònim ha dit...

Es precios, m'encanata espero que pugui continuar així.

Sàlvia ha dit...

A mi també m'encanta.

Besadetes

Anònim ha dit...

magradan molt el teus poemas i contas aquet damati em anat al cixa forum junts ESCOLA LA MUNTAÑETA