22.9.07

Haikus infantils per a la tardor i la primavera

Els haikus són altres de les alternatives a l'hora d'escriure poesia. És una composició d’origen japonès i de mètrica : 5-7-5. Podem aprofitar ara, que hem canviat d'estació -per a uns, la tardor; per a altres, la primavera-, per a crear-ne. Els resultats poètics són enriquidors i sorprenents. A més, podem aprofitar l'aprenentatge de la sil·labació, entre la gent menuda, per a ensenyar la seua tècnica.

Del blog, Verso niño, realitzat per Jano Antrix, poeta de Xile, hem copiat aquest haiku (us recomanem, a més, que llegiu els altres poemes infantils que hi té, són molt bons i amb humor -Peluquero, La tarea-).

Haikus de La Oruga

La oruga avanza
acordeón diminuta
lenta esperanza

La oruga ignora
que tiene por destino
ser mariposa

Oruga roja
ferrocarril pequeño
sobre una hoja

La il·lustració és d'Angry Chicken.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He visitado el blog de Jano y me han gustado mucho sus poemas. Soy una lectora asidua de tu blog, Salvia, porque granito a granito, como la arena del desierto vas construyendo una gran duna poética. Admiro tu trabajo y te doy las gracias por compartirlo con nosotros: un poco poetas, un mucho de profesores y un muchísimo de padres.

Saluditos. Luisa Ternero Vasco -Vigo-

antrix ha dit...

Honradísimo de ver citada parte de mi pobre obra en un blog tan hermoso y de tan buen nivel como este. Pueden encontrar más haikus en mis dos blogs de HAIKUS

http://antrix-haiku.blogspot.com/

http://rincon-de-haikus--el-retruque.blogspot.com/

Nuevaçmente muchas gracias.

Jano Antrix