13.9.07

Pinta con las letras: abecedaris per pintar i jugar amb la poesia

Al principi d'iniciar aquest blog us varem recomanar, en general, el lloc de Poesia Visual que està dins de Educalia. Un lloc per a jugar visualment amb la poesia infantil.

Avui us volem xerrar d'un altre apartat: Pinta con Letras. D'una manera senzilla, plàsticament motivadora i amb uns resultants sorprenents podem anar creant els nostres propis poemes visuals. Podem crear cal·ligrames infantils, pictogrames i siluetes. El lloc té moltes possibilitats educatives, més enllà de la poesia visual infantil, doncs podem realitzar abecedaris pictorics, aprendre com estan situades les lletres al teclat de l'ordinador, aprendre a utilitzar el ratolí i algunes eines per a jugar amb les lletres... i més possibilitats que vosaltres anireu descobrint amb els vostres fills i/o alumnes.
La web està en castellà, però nosaltres podem crear els nostres abecedaris, pictogrames i cal·ligrames en qualsevol altra llengua que s'escriga amb la nostra mateixa tipografia: català, basc, gallec, francès, anglès, portuguès, alemany, italià...

Recomanaria aquest lloc per a tot tipus de gent: Educació Infantil -amb l'ajuda d'un adult-, Educació Primària i Secundaria, doncs ens permet crear cal·ligrames molt bonics.

El cal·ligrama de la il·lustracio és d'Apollinaire, Sabor.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstic recurs, molt impactant i lúdic. Pedagògicament: d'imprescindible aplicació a l'aula.
Moltes, moltes gràcies per les recomanacions que ens dones. Des de que vaig descobrir el bloc s'ha obert per a mi el món de la poesia infantil.
Una forta abraçada de Pilar Foscarem, des d'un petit col·le de Lleida

Júlia ha dit...

Un recurs encisador, gràcies per la recomanació.