23.7.15

Abecedari poètic: llibre de poesia infantil de Salvador Comelles


L'estiu és un temps genial per a llegir poesia, jugar amb els versos i crear-me. El llibres de poesia infantil cal que estiguen presents en la nostra motxilla viatgera. Hui us recomanem, per a ficar en eixa motxilla, Abecedari poètic, de Salvador Comelles i publicat per Cruïlla.

És un llibre amb poemes infantils diferents, divertits, originals, innovadors, tots agrupats sobre el fil conductor de l'alfabet. 24 poemes amb una temàtica ben diversificada que contenen als seus versos la lletra corresponent de l'abecedari. Versos que no ens deixen indiferents i que són fantàstics per a compartir (adults-xiquets o entre els propis xiquets) qn aquests llargues vesprades d'estiu. Les il·lustracions d'Àngels Ruiz ens permeten assaborir amb més gust encara cadascun dels poemes.

Us fiquem un tastet del que podeu llegir i hem triat la lletra L de Lectura perquè ens ha encantat la proposta de compartiment lector:

L
Lectura
(Salvador Comelles)

Planto un grapat de lletres
com si fossin llavors.
I quan en surti un llibre
el llegirem tots dos. 






Un llibre de poesia infantil per llegir i rellegir, per jugar amb la poesia des de diferents vessants. Al final del llibre se'ns fa la proposta de fer una llista de coses que ens agraden i comencen per cadascuna de les lletres de l'alfabet. Arrepleguem el repte i us fiquem la nostra llista:

Tastem l'Abecedari

Amistat
Bellesa
Cultura
Diversitat
Estiu
Flama
Gira-sol
Humanitat
Il·lusió
Juliol
kiwi
Lectura
Marxa
Nadar
Oreig
Pintura
Qüestionar
Rialla
Somni
Trobador
Unicorn
Valencià
Xiquet/a
Yacaré
Zum-zum
 
I vosaltres, quina és la vostra llista?

1 comentari:

claude ha dit...

très mignon