14.5.15

Los helados invisibles y otras rarezas: llibre de poesia infantil


Molts de nosaltres coneixem i hem llegit les obres de l'escriptor cubà Antonio Orlando Rodríguez, però ara ens ha sorprés amb un  nou llibre de poesia infantil, Los helados invisibles y otras rarezas, editat per SM Mèxic -ja havia escrit altres llibres de poesia infantil :  Mi bicicleta es un hada y otros secretos por el estilo (Panamericana Editorial) i El rock de la momia y otros versos diversos-. Poemes que l'escriptor ha anat escrivint al llarg d'un quart de segle (entre 1989 i 2014) i que ara veuen la llum i poden llegir tots els xiquets i xiquetes.

Al llibre podem trobar poemes escrits de versos lliures i altres en els que utilitza antigues estrofes castellanes. Apropa als xicotets lectors a la poesia fent un ús lúdic del llenguatge, des d'un punt de vista proper i original.

En la tienda
(Antonio Orlando Rodríguez)

Me da un kilogramo de alegría.
Un cartucho de optimismo.
Cuatro cajitas de ternura.
Y toda la esperanza que tenga,
mire que me hace mucha falta.
Envuélvamelo bien,
¡y gracias!

Les il·lustracions de Cecilia Varela, precioses, humorístiques i plenes de enginyosos detalls, arrodoneixen la bellesa dels poemes. Un llibre que és un tesoret (que també ens podem descarregar des de l'Apple Store)

La gota
(Antonio Orlando Rodríguez)

¿De quién será la mano abierta  
dónde reposa esa gota insondable
que nos contiene?

2 comentaris:

Cuina Cinc ha dit...

envuélvalo por favor,
bon cap de setmana Sàlvia

Antinio Orlando Rodríguez ha dit...

Muchas gracias por este generoso comentario. Me alegra saber que el libro se agradó. Un abrazo desde Miami.