15.5.12

Poetaris Associats: grup poètic al Facebook


Som Poetaris Associats i compartim la poesia (il·. Aline Ivars)

Cada vegada hi ha més i més poesia per internet i, més concretament, per les xarxes socials. És interessant trobar-hi grups on el seu nex d'unió és la poesia.

Fa poc que ha sortit, dins de Facebook, un grup, Poetaris Associats, on cada membre del grup va penjant poemes, propis i d'altres. La majoria d'aquest poemes estan en català, però tambè hi ha en castellà. Una tria interessant i molt diversa, sense tenir més fil que els uneix que la pròpia poesia.

Ho trobem molt interessant, doncs ens dona la possibilitat de descobrir nous poetes, nous poemes o rellegir aquells que ens han agradat i semblava que estaven en el calaix del record. Podeu afegir-se lliurement al grup o tan sols entrar a la seua pàgina i anar llegint.

Llocs com aquest són els que demostren que les xarxes socials tenen un gran valor cultural i de comunicació, que són una plataforma molt recomanable des del punt de vista d'enlairar la poesia i fomentar la seua creació. Li donem l'enhorabona a Quim Curbet i Rosa Ardid per aquest interessantíssim projecte poètic. Com ells en diuen en l'acta fundacional (21 de març de 2012, Dia de la Poesia):

Avui, 21 de març, hem decidit reunir-nos en assemblea poètica, per instituir una associació i per celebrar la publicació d’una revista, primer fruit d’una llavor que només creix als jardins del paradís.
Si obrim el diccionari de la rima per l’entrada 484 trobarem, entre altres, les següents paraules: abecedari, aniversari, anuari, balneari, bibliotecari, breviari, calendari, canari, columbari, corol·lari, corsari, costumari, diari, diccionari, dietari, dipositari, dromedari, emissari, escenari, estrafolari, glossari, horari, incendiari, lapidari, literari, llunari, necessari, planetari, proletari, solidari, urinari i voluntari.
Nosaltres, els avui aquí presents i alguns d’absents, hem decidit fundar una nova paraula, que ve a rimar amb totes aquestes i que per a nosaltres ha de significar la unió de la voluntat d’escriure amb l’afany de compartir, l’encaix de la voluntat d’actuar amb la de transcendir.
Poetaris Associats neix avui aquí per encadellar totes aquestes voluntats.
A partir d’avui, més enllà del poema i de la rima, del vers i del llibre, de la llibertat que ens constreny i dels mots que ens alliberen, nosaltres, poetaris, provinents de sectors i de sensibilitats diverses, hem decidit aplegar-nos sota un únic objectiu: construir i propagar la veritat revolucionària que la poesia ens aporta.
Actuari, adversari, apotecari, aquari, bestiari, calvari, compromissari, comunitari, dentari, desvari, estatutari, extraordinari, falsari, mercenari, plenari, propietari i avui també: POETARI.
Perquè Poetari és cadascun de nosaltres i poetari som tots nosaltres.


Us fiquem un tastet del que podeu trobar


Fa massa temps que res
no es mou, i justament
perquè res no ho ha fet,
tot preveu un oratge
imparable de llagrimes.

(Miquel de Palol)


1 comentari:

Unknown ha dit...

Gràcies per obrir una nova finestra a l'aire fresc de la poesia!

Esperem més aportacions!