23.3.12

Rimas de Hadas: versos de Fades per jugar amb la imaginació


Ja sabeu que el món de la fantasia està superpoblat: ogres, bruixes, nans, gnoms, nereides, gegants, cíclops i un llarg etcètera. Hi entre tots aquests personatges destaquen les fades. És clar que dins del món de les fades no totes són iguals. Hi ha molts tipus de fades i fadetes, algunes d'elles, de vegades, es confundeixen amb bruixes.

Hui us volem recomanar un blog d'una molt bona amiga mexicana, gran escriptora i millor poeta, que versifica el món de les hades: María García Esperón. Parlem del blog Rimas de Hadas, doneu-li una ullada i trieu la vostra fada preferida. És un lloc temàtic de poemes sobre fades, fadetes, fadotes, fadiues.... Versos i rimes amb pols de màgia i encís de lluna, amb ritme d'ales i sorollet de bosc, amb flaires d'encanteri i colors de l'arc de Sant Martí. Un espai encantador on viuen les fades que enlairen els versos. Entre totes elles a nosaltres ens ha encantat la fada rimosa -Hada del verso-, sobretot pel seu bon humor i enginy. Aprofitem, des d'aci, per enviar-li a María pols de fada caramelitzada i un abraç ben fort que creue l'oceà.


El hada del Verso
El hada del verso
-la más pequeñita-
en una palabra
se fue de visita.

Fue a ver a la Rima,
que estaba enojada,
porque ya los versos
sin ella versaban.

-¿Acaso estoy vieja?
¿Esoy mal peinada?
Desperté temprano,
me lavé la cara.

El hada del verso
rimó en su varita
y versa rimando
versaron las rimas.



Les il·lustracions són de Ewa Ludwiczak.

2 comentaris:

Marionete Saude ha dit...

Adorei este blog com suas poesias e lindas fadinhas.

María García Esperón ha dit...

Gracias Salvia! Un abrazo con rima y con cariño desde esta orilla. ¡Que vivan siempre las hadas del verso y que en los versos siempre suceda la magia!