11.3.12

Convocatòria del 1r. Premi de Poesia Infantil, Pissiganya, per a xiquetes i xiquets d'Educació Primària


Des de la revista de poesia infantil Pissiganya ens envien aquesta interessantíssima informació: la creació del 1r. Premi de Poesia Infantil, Pissiganya. Ens alegrem molt, doncs no hi ha quasi premis d'aquest tipus adreçats als xiquets i xiquetes. Al blog anem fomentant la creació poètica, però trobem que és important que aquestss poemes infantils, realitzats per petits grans poetes, comencen a circular per altres indrets, més enllà de l'àmbit escolar.

Llegiu les bases amb atenció i participeu! Animeu-se! Tan sols cal estar en Educació Primària, viure dins del nostre territori de parla catalana i rebuscar entre les neurones i ben dins del cor eixe poema que sentim i que ara expresarem en paper. Fantàstic!!! Sabem que ehi ha molts poetes i poetesses infantils, que a més llegiu este blog, així que... a participar.

Ací teniu les bases, fitxa de participació està a l'enllaç de Pissiganya.

Bases:


PREMI DE POESIA INFANTIL PISSIGANYA.CAT

Amb l'objectiu de difondre el gust per la creació poètica entre els alumnes de primària del nostre país, Pissiganya.cat. Revista de poesia per a xiquets i xiquetes de 0 a 100 anys convoca el 1r Premi Pissiganya de poesia infantil, adreçat als alumnes de les escoles de primària dels territoris de parla catalana.

1. Els poemes han de ser originals, en català, individuals i de tema lliure, amb mètrica o sense.

2. Hi poden participar alumnes de primària dividits en tres categories:

-Cicle inicial.
-Cicle mitjà.
-Cicle superior.

3. En el cas de 1r i 2n cicle de primària el premi consta d’una única modalitat, això és, un únic premi per a 1r cicle i un únic premi per a 2n cicle.

-Poesia. Haurà d’anar acompanyada d’una il·lustració a color feta per l’alumne/a.

4. En el cas de 3r cicle de primària el premi consta de dues modalitats:

-Poesia. Haurà d’anar acompanyada d’una il·lustració a color feta per l’alumne/a.

-Poesia visual. Ja siguin cal·ligrames, paraules en llibertat, collages, jeroglífics...

5. L'extensió màxima serà una pàgina estàndard de word (format A4). El poema pot ser escrit en lletra arial cos 14 o escrit a mà.

6. El professorat de cada centre seleccionarà, com a màxim, tres treballs de cada categoria.

7. Es lliurarà una còpia del poema escanejat en format tiff i amb una resolució de 400 píxels per polsada (400ppp) a l'adreça electrònica info(arrova)pissiganya.cat . S'hi inclourà, a més a més, una fitxa adjunta amb el títol del poema, el nom de l'autor, la modalitat (poesia o poesia visual), la categoria (primer, segon o tercer cicle de primària), el nom de l'escola, adreça, població, telèfon de l'escola i el correu electrònic del tutor del nen.

8. El termini de presentació dels originals finalitzarà el 16 d'abril de 2012.

9. Pissiganya.cat es reserva el dret de publicar els poemes en un futur recull de premiats. 

10. Els membres del jurat seran especialistes en poesia i literatura infantil.

11. El premi consistirà en un lot de llibres cortesia de Tàndem edicions per a cada modalitat, així com una entrada conjunta al Museu de la Vida Rural, de l’Espluga de Francolí, per als guanyadors i els seus pares.

12.El veredicte es farà públic el 23 d'abril de 2011 al web de Pissiganya.cat. D’altra banda, els curadors de Pissiganya.cat es posaran en contacte amb les escoles dels premiats per tal de fer saber el veredicte als guanyadors.

13. La presentació en el premi suposa l'acceptació de les bases.