12.3.12

Regalem als pares un bes i un poema: activitat de poesia infantilHui us volem proposar una activitat per als xiquets més menudets. Es tracta de regalar poemes amb besadetes als pares i així, quan els fills estan al col·legi i els entra "morriña" per la seua absència... trauen el poemeta de la butxaca i s'omplin d'alegria; perquè sabem que els fillets i filletes sempre pensen en els seus pares, però també els pares pensen en tot moment en els seus fills.

Escrivim un poema infantil en papers de colors (repetirem el mateix poema tantes vegades com alumnes hi ha a l'aula), els retallarem i repartim un poema a cada alumne i un per al mestre/a. Primer el llegim en veu alta i després el repetim, poc a poc, tots junts (podem aprofitar per a recitar-ho en diferents tons de veu, ràpid i lent...). Ho repetirem tantes vegades com necessitem per a que tothom s'apropie del poema.

Després cada alumne dibuixa i pinta un beset en el paper, junt al poema; sobre els llavis pintats fiquem una besadeta. Doblem el paper i el fiquem a la butxaca. Aquest paper amb el poemeta serà el regal que els xiquets faran als pares per a que siguen aquests, en les seues butxaques, els dipositaris i guardians dels besets poètics.

Besadetes, besadetes, moltes besadetes i poesia per regalar als papàs.

Guardo en el bolsillo un beso


Guardo en un bolsillo un beso
y cuando meto la mano
puedo sentirlo cercano
cuando se pone travieso.

Guardo en un bolsillo un beso
me lo llevo de paseo
y siento su cosquilleo
cuando la calle atravieso.

Guardo en un bolsillo un beso
lo paseo por mi espalda,
se desliza por mi falda
y me cala hasta los huesos.

Guardo en un bolsillo un beso,
y me encanta, lo confieso.

La il·lustració és de Marissa Bogg.


2 comentaris:

Dolors Todolí ha dit...

Molt bona idea. Demà ho farem...
Gràcies Salvia

Cuina Cinc ha dit...

oBon dia Sàlvia,
el dia de la dona treballadora vaig rebre aquest correu:
lo han puesto en su trabajo en una campaña publicitaria:

Buenas tardes,

"Muchas felicidades a todas en este día y a aquellos que también tenéis mujeres a quien felicitar. Esta es la acción que hemos hecho para DKV, entrar en este link y escuchar la canción. Además podréis enviar besos a quien queráis:

http://www.dkvseguros.com/diamujer/
Com va de besadetes he pensat que poder estaria bé enllaçaro.
Besadetes per tu i molt bon cap de setmana:))!!
aprofita, aprofita!!