27.9.10

Para Miguel: llibre de poesia infantil per apropar la poesia de Miguel Hernández al lectors més xicotets


Fa poc s'ha editat un llibre molt interessant per apropar la figura y la poesia de Miguel Hernández al més menudets: Para Miguel, de M. Dolores Roca. L'edició està a càrrec de la pròpia autora (ens estranya que un àlbum poètic com aquest, de molt bona qualitat, no l'hagi publicat alguna de les editorials de llibres infantils, però... de vegades les qüestions editorials son inescrutables). Podem adquirir el llibre mitjançant dos distribuïdores: Bellaterra (info@ed-bellaterra.com) i, per la Comunitat Valenciana, en Mora Distribuciones (distribucionesmora@distribucionesmora.com).

Al llibre podem llegir sis bonics poemes que M. Dolores li ha dedicat al poeta oriolà. Els versos, amb un llenguatge senzill i molta musicalitat, ens dona xicotetes pinzellades de l'entorn del poeta: la seua infància, els seus primers poemes, el paisatge d'Oriola. Els poemes s'arrodoneixen amb unes il·lustracions poètiques i de molta qualitat, de Juliana Javaloy. Un homenatge, més que merescut, que li fa l'autora a aquest gran poeta de la nostra terra.

Cal remarcar que aquest llibre és un apropament a la vida i poesia de Miguel Hernández per als més menudets, com un joc introductori als seus poemes. Està molt interessant. Felicitem a les autores pel seu projecte i haver-lo portat endavant. És una excel·lent forma de fomentar la poesia des de xicotets.
Un tastet del que podeu llegir:

Una cabrita bala
a la Luna llena.
Le cuenta que hay un poeta
que sabe de lunas y de poemas.