8.8.09

Una luna redonda y una estrella para mi

Una luna redonda y una estrella para mi, d'Ingrid Mennen i amb il·lustracions de Niki Daly, editat per Intermón Oxfam.
Hui us volem recomanar un llibre que té un text poètic preciós:
És un àlbum il·lustrat que ens narra la història d'un xiquet africà que veu caure una estrella fugaç justament quan està a punt de naixer el seu germanet. Tot el poble celebra i dona la benvinguda al recien nascut, però el xiquet, quan veu les grans mans de son pare que acaricia les manetes del germanet -igual les dos- sent al seu interior un gran buït, tan fosc com una nit sense lluna. Li costa compartir la paternitat fins al punt de preguntar-li al pare:

Papá, ¿de verdad también eres mi padre?.
Com hem comentat, tot el llibre està narrat amb un llenguatge poètic que ens contagia un certa màgia des de les primeres frases. En el fons del tema està la recerca del xiquet per saber quin és el seu lloc en el món. Les il·lustracions donen pas a una certa serenidad que comunica el paisatge rural de Sud-Àfrica.

Aprofitem per a recomanar-vos l'apartat de Literatura infantil y juvenil que té la web de Cultura Africana, on podeu trobar molts llibres, classificats per edats, sobre temes africans.

2 comentaris:

Montse ha dit...

És un llibre molt bonic. Per Nadal va arribar a l'escola juntament amb d'altres de la mateixa col.lecció i quan els he llegit als xiquets han fet brollar sentiments a més de dos.
Gaudeix de l'agost, Sàlvia.

Sàlvia ha dit...

Cal fomentar aquests sentiments, si és a través de la bona literatura infantil (sense ànim de ser edulcorant) encara millor. La col·lecció és tota magnífica, no té desperdici. Una llàstima que siga tan poc coneguda.
Estic gaudint a tope (ara de festes en el poble) i el que encara em queda...Passa-t'ho també molt bé, Montse.
Besadetes, guapetona