9.5.09

Titelles amb poesia


En aquest calaix poètic volem donar pas també al teatre. Els xiquets i joves lligen poques obres de teatre i de vegades la seua representació tan sols deixa l'empremta als festivals escolars. A Cocentaina tenim un grup de Teatre, Teló teatre, que des de fa molts anys està ficat en la llavor d'il·lusionar als xiquets al món del teatre i estan realitzant una tasca pedagògica important.


Però quan parlem de l'escola és altra cosa. De vegades es fan representacions forçades sota l'etiqueta d'animació lectora, altres vegades la dramatització és un métode pedagògic per tal de comprendre algun concepte i/o valor, sense donar-li en sí importància al propi teatre. També estan els col·legis que realitzen una gran tasca a les aules a favor del teatre (encomiable i els felicitem).


Entre els més menudets una manera d'endinsar-los a la màgia teatral són les titelles (personalment m'encanten també les representacions de titelles per als adults). Hi ha titelles de dit, de mans, de drap, de fusta, de pal, de.... Al blog de Titiricoses, de M. Dolors Todolí -mestra, escriptora, il·lustradora i una gran fomentadora de la lectura) podem trobar tot un ventall de titelles per a poder-les fer nosaltres. Xulíssimes i fàcils de crear.


Com que M. Dolors també té una vena poètica, us invitem a llegir aquest poema infantil seu que em sembla una introducció perfecta per iniciar una representació de titelles.

Titiritic-titiritec
Un carro carregat de titelles
corria per un camí d´estrelles.
La lluna hi és,
i la bruixa també,
l´ogre menjallunes,
fades i donyets,
la rateta que escombrava
l´escaleta,
i Rinxols d´or,
a la casa del caragol.
Un drac de llum,
un sol del temps,
el salimbanqui del cel,
dibuixa el camí amb un estel.
La il·lustració és de Fabien Veançons.

2 comentaris:

Dolors Todolí ha dit...

Gracies, ara en aquest moment acaba d´arribar un pirata ...
Els seus tresors són molt especials, la seua illa també.
Un cop en conte els seus secrets apareixerà a titiricoses.

Sàlvia ha dit...

Ves amb compte amb els pirates no et passe com en el poema de Liliana Cinetto, Amor en la Biblioteca (ja, ja).

M'encanta el treball que fas i com el comparteixes amb nosaltres. Felicitacions. Espero que alguna vegada es coneguem personalment, doncs hem coincidit però no ens hem conegut.

Besadetes i bon cap de setmana