28.5.09

La Lola, poesia de García Lorca il·lustrada per Nuria Feijoo

De vegades són els propis il·lustradors els que, després de llegir un poema el sorgeix la imaginació il·lustrativa. Això és el que comprovem que ha passat amb Nuria Feijoo o la seua magnífica il·lustració La Lola, inspirada en un poema de Federico García Lorca i que podem llegir al seu blog.

La Lola
Bajo el naranjo lava
pañales de algodón.
Tienes verdes los ojos
y violeta la voz.
¡Ay, amor,
bajo el naranjo en flor!
El agua de la acequia
iba llena de sol,
en el olivarito
cantaba un gorrión.
¡Ay, amor,
bajo el naranjo en flor!
Luego, cuando la Lola
gaste todo el jabón,
vendrán los torerillos.
¡Ay, amor,
bajo el naranjo en flor!

2 comentaris:

Manuel ha dit...

Hola Sàlvia.

He penjat al bloc unes quantes produccions dels alumnes. Espere que t'agraden i les gaudisques ( algunes d'elles parteixen d'idees que he trobat al bloc o que tu m'has dit)

Estem preparant (al fi!) una pluja de poemes especial. La idea s'havia quedat rondant per l'aire per falta de temps...ara pareix que l'hem ben enxampada, així que a veure si prompte es fa realitat.

Salutacions

Irreverentes (& more) ha dit...

Gràcies per la teua atenció: doncs, la presentació ha estat meravellosa. Hem decorat l'escenari de l'institut com si fora una cafeteria, i a l'exterior, hem fet el mateix, aprofitant que tenim un hort de palmeres. Ja te contaré més tranquilament, amb aquest valencià meu, que és un desastre. Vull enviar-te també algunes fotos, un petit dossier i, fins i tot un curtmetratge per obrir boca.
Moltes gràcies, i una abraçada.

Santiago