1.12.08

Guia de Llibres Infantils i Juvenils per a regalar en nadal / GuÍa de Libros Infantiles y Juveniles para regalar en Navidad


Un any més la Biblioteca Municipal de Cocentaina edita les guies de lectura per a orientar als xiquets i xiquetes a l'hora de realitzar una tria dels llibres que van a demanar-se com a regal aquest Nadal.

Després d'una llarga reflexió personal i professional acabo pensant -i els xiquets així m'ho diuen quan ens visiten en les sessions d'animació lectora a la biblioteca- que no es demanen llibres infantils al Nadal per què, sobretot, no surten a la televisió. Una llàstima! Per tal de paliar aquesta manca publicitària la biblioteca organitza tots els anys una exposició de llibres infantils i juvenils -aquest anys l'exposició de llibres infantils i juvenils es podrà visitar des del dia 9 fins al 20 de desembre, en la seu de la biblioteca- per tal de ser visitada pels xiquets amb els pares i, a més, edita una Guia de Lectura de Llibres Infantils i Juvenils per tal d'orientar als xiquets i als adults -pares, mestres, bibliotecaris, etc..- a l'hora de fer la seua selecció.

Els llibres que s'inclouen en la Guia de Lectura s'han anat editant al llarg del 2008 (alguns a les darreries de 2007) i s'han seleccionat agafant un criteris de qualitat literària, contingut, qualitat il·lustrativa, maquetació, originalitat, diversitat... de editorials grans i menudes, en català i castellà.

Esperem que la guia de llibres us siga útil i orientativa i que davant d'aquest consumisme nadalenc no s'oblideu de regalar als xiquets als menys un llibre -feu una bona tria, perquè no val qualsevol cosa- i, sobretot, de compartir amb ells el plaer de llegir.

Recordeu: Al nadal, al menys un llibre de regal. Si volem que ells valoren la lectura comencem a valorar-la nosaltres. Regalem llibres.

Podeu veure cadascuna de les guies, classificades per grups d'edat, punxant al damunt de la seua selecció.

Guies de lectura de llibres infantils i juvenils per a regalar

Guia de Llibres Infantils per a xiquets de 2 a 4 anys

Guia de Llibres Infantils per a xiquets de 4 a 6 anys

Guia de Llibres Infantils per a xiquets de 6 a 8 anys

Guia de Llibres Infantils per a xiquets de 8 a 10 anys

Guia de Llibres Infantils i Juvenils per a xiquets de 10 a 12 anys


BON NADAL A GRANS I MENUTS I BONA LECTURA!!!

La il·lustració és de Luís Filella.

19 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies, Sàlvia. Faré un enllaç al teu blog per a recomanar les possibles lectures de Nadal.

Anònim ha dit...

Un any més et done les gràcies per la guia. Ja le passat a la resta de companys de l'escola i la inclourem aquest nadal junt a les notes escolars, per a orientar als pares i que regalen llibres.

Una forta abraçada des de Gandia.
Merce :)

Sàlvia ha dit...

Hola Montse! Cal difondre la lectura en aquest Nadal. El Reis Mags i/o el Pare Noel van carregats de joguines i de vegades s'obliden dels llibres. També cal orientar-los un poc, i aquesta selecció els pot ajudar.

Besadetes

Sàlvia ha dit...

Ei, Merce, quant de temps sense saber de tú. Com que aquest any he penjat prompte les guies i ja veig que te les has descarregada m'estalvio enviar-les en format pdf. Espere que el xiquets onpliguen les cartes al Reis Mags amb molts llibres, perquè aquest any hi ha de xulíssim.

Dona records i besadetes per a tú i per a tothom.

Anònim ha dit...

De debó que els pares necessiten orientació i els mestres també. S'edita molt però després no sabem com fer una tria. L'any passat ja vaig repartir la guia de lectura per a nadal entre els meus companys del col·le. Ara ja estaven demanant-la.

Gracies per compartir la feina amb tots.

Empar Gomes Moreno (València)

Anònim ha dit...

Milers de gràcies, Sàlvia. Paqui (Ontinyent)

Anònim ha dit...

Què útil! El teu blog és un pou de saviesa lectora. Petons.

Jordi Mallarme -Barcelona-

Sàlvia ha dit...

Una vegada feta la feina quant més gent se n'aprofite millor. La idea de les guies és per a que siguen orientatives a l'hora de regalar llibres i després... que els Reis Mags visiten les llibreries.

Besadetes per a Empar, Paqui i Jordi.

Anònim ha dit...

Gràcies, Dolors. Ja passe la guia pel col·le.

Tere

Anònim ha dit...

Aquest any si que l'has penjada prompte la guia. De part dels meus companys i meu et dono les gràcies.

Imma, des de Petrer

Sàlvia ha dit...

Un poc d'orientació si que en necessiten. Per això estan els professionals (mestres, llibreters, bibliotecaris...) que poden ajudar-los.

Besadetes per a Empar, Paqui i Jordi.

gercarreras ha dit...

Gràcies per compartir les teves idees i recursos!

Manuel ha dit...

Jo també estava esperant les guies de lectura per a aquest nadal, i també les faré arribar a tots els companys del cole. Gràcies, és una feina fantàstica i útil.

Sàlvia ha dit...

A Manel i Ger, una forta abraçada que ens uneix en la lectura, a grans i menuts. Espero que la guia us siga útil i que els Reis Mags vinguen carregats de llibres.

Besadetes

Anònim ha dit...

Quina tasca més ben feta. Gràcies per compartirla.
Cristina Usborne (Badalona)

Sàlvia ha dit...

Cristina, és una tasca que a la biblioteca es realitza perquè després comprovem que les cartes al Pare Noel i als Reis Mags s'omplin de llibres i àquest és l'objectiu que perseguim. Una vegada feta cal compartir-la i difondre els llibres amb qualitat per a que els menuts tinguen tot un any per a llegir.

Estrenar any i estrenar lectures és...fantàstic!

Besadetes

Anònim ha dit...

Ja he repartit la guia als companys. De part de tot el claustre de mestres et donem les gràcies.

Bon Nadal

Georgina Garcés

kirikú ha dit...

Sàlvia,

Acabe de descobrir les teues guies i, encara que ja no estem en Nadal, encara em resultaran molt útils.

A mi, i a les mestres del cole dels meus fills que de vegades em demanen informació. I a la bibliotecària de l'Agència de Lectura del poble, ... i a les mares i pares que conec.

Gràcies per tota la feina que fas i per l'entusiasme que ens transmets a través d'aquest blog. Entusiasme per la poesia, la lectura, els llibres i les biblioteques ...

Ciao

Sàlvia ha dit...

Les guies estan pensades per a orientar les lectures al llarg de tot l'any, tant als pares, com als mestres i xiquets. De fet, nosaltres les editem en un suport molt original (és una carpeta per a guardar els llibres de la biblioteca) i així a l'hora de regalar o comprar llibres sempre es té una orientació.

El que costa es fer la selecció de llibres, però una vegada feta la feina quan més gent se n'aprofite millor. Es tracta de compartir i així, entre tots i poc a poc, anirem fent lectors.

Gràcies per les teues amables paraules que m'animen a continuar escrivint aquest blog (molt soliltari quant estas tan sols front a la pantalla de l'ordinador i no saps si allò que escrius pot interessar o no a la gent).

Aprofito per a recomanar-te llegir aquest post sobre els drets dels xiquets i la lectura:

http://bibliopoemes.blogspot.com/2009/02/los-derechos-del-nino-entorno-la.html