12.6.08

Adivina, adivinarás, llibre d'endevinalles de Rosa Díaz

Ja estan prop les vacances d'estiu i cal anar recomanant llibres per a gaudir del temps d'oci. Recòrrer a les endevinalles és sempre un encert. L'editorial Anaya Infantil y Juvenil ha publicat Adivina, adivinarás, de Rosa Díaz Martínez (gran poeta i escriptora sevillana), amb il·lustracions de Ximena Maier -molt boniques, per cert, i encertades a l'endevinalla-.
És un llibre d'endevinalles original doncs cal destacar la imaginació de l'autora i la seua habilitat creativa, tot amb un llenguatge col·loquial i accessible. Tot el llibre esta versat sobre objectes coneguts de la vida quotidiana i actual.
Cal llegir atentament el pròleg d'Antonio Rodríguez Almodóvar, doncs ens ajuda a comprendre en tota la seua dimensió poètica les endevinalles creades per Rosa Díaz (a més podeu llegir també en aquest enllaç alguna de les endevinalles).
És un llibre d'endevinalles infantils d'una excel·lent qualitat literària i poètica, amb endevinalles enginyoses i genials. Una lectura refrescant i lúdica per aquest estiu.
Us fiquem una de les endevinalles:
Una señora que habla
con cien bocas de colores.
Enseña, distrae, engaña,
te deja en paños menores.
Es sabia y peca de lista
y es vulgar y hasta atontada,
entrometida, indiscreta
aunque esté bien informada.
Te da sueño y te lo quita,
te cuenta cuentos, te canta,
mas te obedece ensesuida
y cuando quieres calla.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estas originales adivinanzas de Rosa Díaz me parecen muy adecuadas para jugar con las poesia. Gracias por poner el enlace directo para leer parte del libro pues así es más fácil hacerse una idea de su contenido.
Felicitaciones por el blog.

Isabel Tomeo, Madrid