15.2.07

Ana Pelegrín, Juegos y poesia popular en la literatura infantil

Un de tants avantatges de les noves tecnologies és que ens permet accedir fàcilment a la informació, no sols a les resenyes, sinó també als documents primaris a text complet digitalitzat, incloguent les investigacions universitàries.

Us recomanem la lectura de la tesi doctoral d'Ana Pelegrín Sandoval, Juegos y poesia popular en la literatura infantil-juvenil, 1750-1987. La tesi, dirigida pel catedràtic Andrés Amorós Guardiola fou presentada en la Universitat Complutense de Madrid (1992). És una investigació completa i exhaustiva al voltant del joc i la poesia popular, molt interessant no sols per als estudiosos del tema, també per a professors i bibliotecaris, doncs sense conèixer els fonaments teòrics i els diferents tipus de jocs, la seua evolució, la varietat geogràfica, etc. anem un poc perduts a l'hora de recuperar el nostre folklore i de realitzar un aprofitament didàctic en qualsevol camp, incloguent el de la poesia.

Ana Pelegrín és doctora en Filologia Hispànica i professora de la Universitat Politècnica de Madrid. Podem conèixer un poc més sobre ella llegint la interessant entrevista que li fan a Cuadernos de Pedagogia i veure-la amb video a l'arxiu de la Biblioteca Cervantes Virtual.

A més del seus estudis i publicacions sobre el folklore i la tradició oral, Anna Pelegrin té llibres de poesia per a totes les edats i molt bons reculls d'antologies poètiques que poc a poc anirem comentant-vos.

2 comentaris:

Darabuc ha dit...

D'Ana Pelegrín s'ha reeditat fa poc, a Anaya, La aventura de oír. Tinc pendent de llegir-lo, amb ganes, perquè té molt bon aspecte.

Sàlvia ha dit...

L'he comprat per a la biblio, però encara no l'he pogut llegir. Ana hi té tants llibres interessants que hi pense xerrar poc a poc d'ells. La tesi doctoral és de lectura obligada. Superinteressant. El problema és que l'arxiu en pdf tarda un poc en descarregar-se, doncs hi ha molta documentació.