8.1.07

Juan Ramón Jiménez i Libros de amor, nou llibre de poesia

Aquest any veurem a la llum un poemari inèdit de Juan Ramón Jiménez, Libros de amor. Acostumats com estem els seus lectors a la poesia platònica i simbólica, ací hi trobarem uns poemes d'un marcat caràcter eròtic. Coneixerem al gran poeta en altra vessant, com un gran i actiu amant, tot abans de conèixer a la seua dona Zenobia Cambrubí.
...sin abandonar su profundo lirismo y transcendencia, Juan Ramón plasma aquí un erotismo y una sexualidad muy explícitas que eran incluso extrañas para la época y concretamente para la lírica española.

Els poemes estan escrits entre 1910 i 1911. En aquest nou llibre, recuperat dels arxius històrics i de Port Ric, es reuniran 80 o 90 poemes, 25 d'ells totalment desconeguts. El llibre estarà publicat per l'editorial Lineo, sota la direcció de José Antonio Expósito.
Ben segur que als joves lectors els agraden aquests poemes, així, a més, descobriran a un Juan Ramón que res té a veure amb Platero i jo, i tal vegada s'obriga el camí a altres lectures i versos de l'autor.