12.9.15

Una, dole, tele, catole: la memoria poética y la poesía en la infancia; article sobre poesia infantil de Mar Benegas

En un bosc de lletres... trobem la poesia (ilustración de José M. Capitan del Rio)

L'escola ha començat i un curs més donem per suposat que dins dels propòsits acadèmics i curriculars dels/les vostres alumnes estarà inclosa la poesia. Nosaltres un any més intentarem anar difonent-la des d'aquest raconet i esperem ser-vos d'ajuda o, al menys, obrir caminets lectors per entre el món de la poesia infantil.

Hui us volem recomanar la lectura d'un article, de Mar Benegas, Una, dole, tele, catole: la memoria poética y la poesía en la infancia, en Fundación Cuatrogatos, que ens sembla molt interessant a l'hora de reflexionar sobre la importància de la poesia en la infància.

Qué mejor manera de acercarse a la poesía que regresar a ella, volver a aquellos versos que nos hicieron reír, bailar, palmear y recitar hasta la extenuación. Aquellas retahílas repletas de jitanjáforas, de construcciones gramaticales absurdas e imposibles. Aquellos versos que nos permitían saltarnos las normas, recién aprendidas, de un lenguaje que nos molestaba por su rigidez, igual que las faldas largas nos molestaban para correr y saltar con libertad, y del mismo modo que convertíamos esas faldas en algo más cómodo, arremangando, doblando y estirando, engarzando y atando, así también convertíamos el lenguaje en algo maleable y dócil....
 Us desitgem un excel·lent curs acadèmic... amb molta poesia.