18.7.11

Vociferío... poemes en crit a la recerca de lectors

Llibres de poesia participant en la cursa per atrapar lectors -il. de João Vaz de Carvalho-

És evident que la poesia no pot quedar-se tancada a les pàgines dels llibres, que cal enlairar-la per tot arreu, que la gent la visca, que se la trobe pel carrer, per la platja, pel mercat... i al Mercat Central de València se l'han trobada els seus clients aquests dies passats. 

Una autèntica, simpàtica i divertida persecució poètica als botiguers i clients és el que han fet la gent que ha participat en el festival poètic Vociferio 2011, a  València (Aula de Poesia de la Universitat de València). Ens sembla original i genial! Si al mercat anem per avituallar-se d'aliments... per què no avituallar també l'esperit amb poesia al mateix lloc? Personalment m'agradaria molt trobar-me amb la poesia quan vaig al mercat, o a la gasolinera, o en les llargues esperes al metge, o... Si arraconem la poesia, si la deixem en les prestatgeries, si sols un grup de lectors accedeixen a ella, si no l'escampem per tot arreu... difícilment aplegarà a la gent. Felicitem a tots els organitzadors i als participants!

Cal fer un poc de soroll per a que la gent se n'adone del que té al seu voltant i no passe pels versos de puntetes, quasi fugint.