15.6.11

En Ric Rap Rondalles: àlbum il·lustrat de rondalles d'Enric Valor, musicades a ritme de rap


 Prompte ve l'estiu, s'acaba l'escola i tenim que anar preparant la nostra motxilla estiuenca plena de llibres. Entre ells us recomanem que no s'oblideu de ficar En Ric Rap Rondalles: el musical, publicat per Edicions del Bullent.

Es tracta d'un àlbum il·lustrat-disc on podem gaudir d'una reinterpretació de sis rondalles d'Enric Valor amb ritme de rap (Joan-Ratot, Les velletes de la Penya Roja, I Queixalets, també!, El jugador de Petrer, El castell d'Entorn i no Entorn i El dimoni fumador). Hi ha moltes i diverses edicions de les rondalles d'Enric Valor, però aquesta és especial, no sols per les seues magnífiques il·lustracions -d'Alejandra Romero-, destaca per l'originalitat al musicar les rondalles. Andreu Laguarda és el responsable de l'adaptació musical i l'enregistrament a Mésdemil Estudis.





Que la poesia es musique és prou usual, però que les llegendes es musiquen, com un autèntic musical de Broadway, és totalment inusual, estrany, original, xulo, bonic i divertidíssim. Els resultats són sorprenents, marxosos, no sols per al xiquetes i xiquets, també per als adults. Els intèrprets són Vol de núvol, una companyia teatral formada bàsicament per membres de Rapsodes. Tota en una barreja de llenguatges que ens transporta des de la tradició a l'actualitat amb ritme de folklore i rap. Enguany, que estem celebrant el centenari del naixement d'Enric Valor, ens sembla que aquesta és una forma molt, molt interessant de descobrir o redescobrir la seua obra. 

Per això, tant si sou grans com menuts, aquest és un llibre que cal afegir a la nostra motxilla per gaudir de la seua lectura, cantar i ballar al ritme de les cançons. És d'aquest llibres que cal tenir a les biblioteques -escolars, públiques i familiars-, per anar recuperant i coneixent el nostre folklore i passar-ho bé escoltant i ballant.

No se'l podeu perdre, és fantàstic!!!

2 comentaris:

kirikú ha dit...

Me l'acabe de comprar ... està rebé! De segur que als meus fills els encanta. A vore si podrem vore l'espectacle, que encara pinta millor! Un 10 a Vol de Núvol

Sàlvia ha dit...

A mi m'ha encantat. Compartir-lo amb els teus fills serà fantàstic, doncs podeu inclòs seguir-ho ballant. Gaudiu tots!

Jo no he vist l'espectacle i m'encantaria. Com està anant l'estiu? Cal aprofitar-ho fins els últims segons.

Besadetes i somriures a ritme de Ric rap