3.11.10

Miguel Hernández en 48 estampas, de Pedro Villar: auca de Miguel Hernández

El passat 30 de novembre es celebrà el centenari del naixement del nostre poeta Miguel Hernández. Multitud d'activitats s'han organitzat per tot arreu al voltant d'aquesta celebració. Estem arreplegant aquelles activitats que ens semblen més originals i interessants per a portar endavant a l'aula, a més, ja sabeu que podeu consultar el llibres de poesia infantil sobre Miguel Hernández en aquest blog.

Hui us volem presentar un llibre acabat de "traure del forn", de Pedro Villar, amb il·lustracions de Pedro Villarejo: Miguel Hernández en 48 estampas, que prompte podrem llegir en suport paper en l'editorial Libro de Notas, dins de la col·lecció LIJ, però mentrestant podem descarregar-se'l, en format pdf., punxant ací. Trobem molt interessant aquesta difussió digital del llibre per a que aplegue, per mig de la xarxa d'internet, a tothom.

48 estampes (48 eren les vinyetes dels plecs de cordell) està escrit en quartetes de versos octosil·làbics amb versemblança a les auques. L'obra ens fa un recorregut per la vida i obra de Miguel Hernández i és una molt agradable forma d'apropar-se poèticament al coneixement d'aquest gran poeta. Malgrat que el llibre va adreçat a un públic infantil -que ben segur gaudirà de la seua lectura-, també els lectors adults podem disfrutar d'ell, rememorant la seua poesia i reposant la mirada en les magnífiques il·lustracions.

Felicitem als autors, especialment a Pedro Villar, per aquesta gran llavor de difusió i apropament als lectors infantils de l'obra d'aquest poeta oriolà, Miguel Hernàndez. Un llibre que cal ficar a la mà dels xiquets i xiquetes.

Us fiquem un tastet:

Em mil novecientes diez
en la ciudad de Orihuela
nacía Miguel Hernández,
un futuro, una promesa.

Era de humilde família,
su padre no fue a la escuela,
el comercio del ganado
era su única riqueza.

Iniciaba el Bachiller
y estudia en Santo Domingo,
recita y declama versos,
siente amor hacia los libros.
...
Ruiseñores y naranjos,
llevadle la luz más pura
al poeta universal
de la huerta del Segura.

2 comentaris:

María Eugenia Mendoza ha dit...

Hermosísimo libro de Pedro Villar y Pedro Villarejo para honrar al gran poeta.
Saludos.

ana ha dit...

Precioso texto, preciosas ilustraciones!. Excelente recurso para animar la lectura de la poesia.
Saludos, Anna.