4.10.07

Te presento mi poema: webquest per a escriure poesia

Ara que ja estem en ple rendiment escolar necessitem activitats per a fomentar la poesia infantil i juvenil a l'aula. Cal aprofitar els treballs i activitats d'altres companys, sobretot si estan ben fets. Així és la webquest, Te presento mi poema, estrategia de integración de la lectura y la escritura, que us volem recomanar. Està realitzada per Rose Marie Santiago Villafañe, des d'una escola elemental de Puerto Rico.

És una webquest per a motivar a escriure poesia, per a xiquets i joves, a més d'aplicar les noves tecnologies a l'hora d'escriure. De fet, hem esbrinat aquesta webquest mitjançant una ponència de Francisco Javier Bernat Morales, Las TIC como incentivador en la adquisición de las destrezas básicas. Una webquest senzilla, motivadora, ben explicada i que cal prendre com exemple.

Per als menuts i els joves és sempre incentivador utilitzar les noves tecnologies. Aprofitem-ho! Per què no s'animeu i creeu la vostra pròpia webquest de poesia infantil i juvenil, o de dites populars i refranys, o de cançons, o de poemes visuals, o de rodolins, o sobre un poeta, o sobre un tema tractat poèticament, o sobre les poesies que coneixen els pares dels alumnes, o sobre els cal·ligrames, o...? Per què no aprofitar la classe de llengues extrangeres per a realitzar un muntatge poètic i ficar-li imatge i sò? Hi ha tantes i tantes possibilitats que ho teniu molt fàcil.


Si s'animeu a fer-ho us agrairiem que ens ho enviareu i així poder-ho compartir.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bons recurs per a totes les adats, doncs sols cal adaptar les exigències al nivell educatiu. Gràcies per tota la informació que ens proporciones.
Maru Sellés, Sabadell

Anònim ha dit...

Molt interessant recurs. Petons
Clara Marset

Anònim ha dit...

Una webquest muy, pero que muy interesante. Paaso a paso y bien explicado te ayuda a fomentar la creación de poemas.

Luisa Cáceres Navalón, desde Ciudad Real