16.11.06

El grillo silencioso, d'Eric Carle


Per a gaudir de la poesia infantil i difondre-la cal incloure, també, llibres que malgrat no tenir poemes sí són poètics. Aquest és el cas d’este àlbum il·lustrat. El grillo silencioso és una obra de Eric Carle, editada per Kókinos.
És un autèntic plaer repassar les pàgines i recrar-se en les il·lustracions, sempre ben lligades a la lectura poètica del text.
Un xicotet grill, acabat de sortir de l’ou, es troba amb un altre grill que li dona la benvinguda, però el grillet no li contesta. Al llarg de tot el dia anirà trobant-se diferents animals i cadascun el saludaran a la seua manera. Però el grill sempre estarà silencios. Fins que, caiguda la nit, es trobarà am una grilleta i aleshores el seu cor batejarà i trencarà el silenci.
Justament és el silenci del xicotet grill el que li dona més poesia al llibre: “Y el pequeño grillo movió sus alas, pero no salió nada, ni siquiera un ruidito”.
Un sorprendent i poètic àlbum que us recomanem per a gaudir amb els menuts i del que els primer lectors prompte quedaran captivats. Cal mencionar que al final del llibre podem escoltar el só del grill segant el silenci.
Cal mencionar que al final del llibre podem escoltar el só del grill segant el silenci. Eric Carle té una tècnica molt personal d’il·lustrar, formant “collages” impressionistes. S’autodefineix com l’artista que es preocupa per les tres “e”: educació, emoció i entreteniment”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu dir-me altres llibres d'aquest tipus?
Toni

Sàlvia ha dit...

Sí. Hi ha més llibres, que malgrat no pertanyer directament a la poesia s´´on molt poètic o presten al joc de la poesia. Per exemple el llibre de l'editorial la Galera, "Si ets feliç i ja ho saps!", de Jan Ormerod