12.4.18

Paremiologia Tòpica: blog amb refranys geogràfics i la seua localització



Les dites tòpiques o refranys geogràfics són les parèmies referides als pobles, aquelles en què surt el nom d'algun municipi o localitat. Penseu, per exemple, refranys on surta el nom del vostre poble. Ara podem fer una comprovació: anem al blog Paremiologia tòpica, del nostre bon amic -i súperfeiner- Víctor Pàmies i comprovem si està ubicat el nostre refrany. Aquest blog s'integra amb un mapa de Google personalitzat amb les dites tòpiques de tots els municipis dels Països Catalans.

Podem cercar en l'índex alfabètic o en l'índex per regions el municipi que vols consultar i salta del mapa al blog o a l'inrevés a través de la imatge del blog en cada entrada. Si feta la recerca no trobem el nostre refrany o dita tòpica podem enviar-li un correu electrònic i l'afegirà. Així, aquest blog acaba sent col·laboratiu i gràcies a tots podrem anar recollint i difonent part del nostre folklore.

De Cocentaina hem trobat açò, però com que hem coneixem més li ho direm per correu electrònic:



Però, a més, suposem que aquest mes us interessaran els refranys de la primavera, els refranys del mes d'abril -més refranys d'abril- i els refranys de Sant Jordi. la rosa i els llibres i més refranys de llibres

Refranejant a l'abril, el mes dels llibres.

2 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Ho tinc una mica abandonat, tot i que la feina que hi ha feta ja no es perd. Gràcies per recordar-te dels meus blocs, Sàlvia!

Cuina Cinc ha dit...

Gràcies Sàlvia i Víctor per la vostra feina i per compartir-la
Un bon dia

fina