7.6.17

Toca manetes, cançoner infantil de Josep Galan: un llibre per a jugar i cantar



Sovint em pregunten els pares i mares a la biblioteca si hi tenim llibres de cançonetes infantils per a compartir amb els seus fills/es. Els seus comentaris solen ser: no me'n recorde de les que em cantaven quan era menuda, en vull conèixer altres, necessite cançons per a interactuar amb ell/a, etc. Hi ha un grapat de llibres, en castellà i català, que difonen cançons infantils tradicionals i actuals i hui us en volem comentar un que ens ha encantat pel seu contingut i per les il·lustracions, Toca manetes, editat per l’Institut d’Estudis del Baix Cinca IEA és una versió infantil del cançoner de Josep Galan, l’exhaustiu recull de cançons típiques de Fraga amb il·lustracions de Betania Zacarias.

S'adjunta un CD, en el qual s’apleguen trenta-quatre pistes de temes infantils del cançoner de Galan, alguns recitats i altres cantats; i a més, conté una carpeta amb les partitures. Les cançons van ser musicades per alumnes de l’Institut Musical Comarcal i la Coral de Fraga, sota la direcció de Pili Calvet i Ramon Elies, respectivament.

Al carrer Major,
passa un senyoret 
tira una pedreta;
passa una senyoreta
i tira un clavellet.

Un llibre molt interessant i xulo, didàctic i lúdic, genial per fomentar el nostre folklore i passar-ho súper bé jugant amb els menudets.