13.2.17

El sabor de las palabras. Antología poética: un llibre per començar a descobrir la magia de la poesia


Us recomanem llegir El sabor de las palabras. Antología poética, un llibre editat per Anaya Infantil y Juvenil. Es tracta d'una narració que inclou una interessant selecció poètica, a càrrec de José Luís Ferri i que ens pot ajudar molt a dinfondre la poesia entre els xiquets i xiquetes.

Ens conta com Hugo, un alumne de 9 anys, comparteix un sorprenen secret amb la seua mestra. Des de l'inici de curs la profe va emocionant i atrapant als alumnes en el món de la poesia, com en un encanteri, doncs els diu que los poetas son magos que juntan las palabras para que los sentimientos invisibles se puedan tocar con los dedos del alma.

-La poesía es la expresión humana más antigua del mundo. La poesía nació de los sonidos de la naturaleza, de la lluvia al caer, del viento al azotar los mares y los montes, del río al correr entre peñas y valles, del aire soplando entre las hojas, del galope de una yegua o del trinar de un pájaro.

Els poemes seleccionats tracten de temes molt diversos i estan agrupats, en funció del seu contingut, en tres apartats diferents: Poemas de la tierra y el mar, Personas y personajes i Un ramito de emociones. Trobarem versos dels autors més coneguts de la poesia espanyola i hispanoamericana: Amado Nervo, Juan Ramón Jiménez, Rubén Dario, Carmen Gil, Antonio Machado, etc. Per als xiquets que han anat creixent amb la poesia la selecció els resultarà un tant repetitiva del que ja coneixen, però per als que se la troben per primera vegada resultarà molt enriquidora.



Ya viene la primavera
(Juan Ramón Jiménez)

Ya viene la primavera.
¡Lo ha dicho la estrella!

La primavera sin mancha.
¡Lo ha dicho la agua!

Sin mancha y viva de gloria
¡Lo ha dicho la rosa!

De gloria, altura y pasión.
¡Lo ha dicho tu voz!


Les il·lustracions de Betania Zacarias fan encara més atractiva la lectura del llibre. Un llibre perfecte per a fer una immersió poètica entre els alumnes.